Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Liepājas teātrī top līdz šim neiestudēta luga - „Beigta balle”

Zanda Borga, 25.11.2009. 09:25

Liepājas teātrī šajā sezonā pirmo izrādi iestudē režisors Rolands Augustins (Atkočūns) – pašlaik notiek mēģinājumi izrādei „Beigta balle”, kurai par pamatu ņemta krievu dramaturga Nikolaja Erdmana luga „Pašnāvnieks”. "Pašnāvnieks" ir viena no ievērojamākajām padomju laikā aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Stāsts ir par “mazo cilvēku”, kura nodomu izdarīt pašnāvību pārējie cenšas padarīt par žestu tikai un vienīgi savu interešu labad.
Liepājas teātrī top līdz šim neiestudēta luga - „Beigta balle”

Tā kā Staļins „Pašnāvnieku” nosauca par tukšu un pat kaitīgu, un tās autors – Nikolajs Erdmans tika izsūtīts uz Sibīriju, pastāvošā režīma dēļ luga nespēja rast ceļu pie skatītājiem - Padomju Savienībā to iestudēja tikai 1982. gadā (luga sarakstīta 1928. gadā), lai gan Eiropā un ASV tā tikusi iestudēta neskaitāmas reizes.

„Strādāt ir vienlaikus viegli un grūti, jo, tā kā luga Latvijā nekad nav iestudēta, nav ar ko salīdzināt. Luga ir ļoti aktuāla – tā būs komēdija, lai gan daudzas lietas, par kurām agrāk smējās, tagad ir kļuvušas par realitāti”, uzsver režisors R. Augustins (Atkočūns).

Kopā ar režisoru strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa un kustību konsultante Ingrīda Lūre.

Galvenā varoņa - Jāzepa Podsekala lomā Edgars Pujāts, pārējās lomās – Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods un Rita Krodere.

Pirmizrāde paredzēta 12. decembrī.

Foto: L. Mellere

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV