Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Cēsu Izstāžu namā būs skatāmas divas izstādes

Elīna Kalniņa, 04.12.2009. 12:08

No 8. decembra līdz 5. janvārim Cēsu Izstāžu namā būs apskatāma tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres jubilejas personālizstādes 2.daļa „Tekstīlijas”. Cēsu Izstāžu namā šī māksliniecei būs otrā personālizstāde. Pirmā tika sarīkota pirms 15 gadiem.

Edīte Pauls-Vīgnere ir Mākslas akadēmijas tekstilnodaļas dibinātāja Rūdolfa Heimrāta līdzgaitniece un tradīciju turpinātāja, par sevi pārliecināta personība, viņas gars un domas -nacionālas ,bet izteiksme - globāla. Mākslinieces talants uzplauka ātri - vēl studējot Mākslas akadēmijā. Savas studiju gaitas akadēmijā viņa komentē sekojoši: ''..es domāju, kā tikt ātrāk pa durvīm ārā, jo man bija skaidrs, ko un kā es gribu taisīt..'' E. Pauls- Vīgneres daiļradi raksturo košu krāsu palete. Dzejnieks Jānis Peters mākslinieci tēlaini nodēvējis par ''dzīparu metēju'', kuras darbus iepazinuši vai visas pasaules skatītāji Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Spānijā, Ķīnā, Beļģijā, Vācijā, Norvēģijā, Francijā un citur.

Izstādes 1.daļa vēl līdz 30.decembrim apskatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā.

Izstāžu nama mazajā zālē no 8. decembra savu ziemas foto izstādi rādīs  pazīstamais Cēsu fotogrāfs Ēriks Zvirbulis. Viņa fotogrāfijās ziema  ar sniegu meklēta Cēsīs un apkārtnē, Piebalgā, pie jūras un arī Kurzemē.
 
Ieejas maksa:
Pieaugušajiem - Ls 1.00 
Skolēniem, studentiem, pensionāriem - Ls 0.50

Darba laiks:
10.00–17.00 (pirmdienās, otrdienās slēgts)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV