Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Krievu literatūras pērle „Pašnāvnieks” pārtop Liepājas teātra komēdijā „Beigta balle”

Zanda Borga, 10.12.2009. 10:54

Sestdien, 12. decembrī, Liepājas teātrī gaidāms liels notikums – pirmizrādi piedzīvos komēdija „Beigta balle”, kas veidota pēc Nikolaja Erdmana Latvijā līdz šīm vēl neiestudētas lugas „Pašnāvnieks” Rolanda Augustina (Atkočūna) režijā.
Krievu literatūras pērle „Pašnāvnieks” pārtop Liepājas teātra komēdijā „Beigta balle”

"Pašnāvnieks" ir viena no ievērojamākajām padomju laika aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Galvenais varonis Jāzeps Podsekals ir bezdarbnieks, kurš ir atkarīgs no sievas algas. Nespēdams atrast darbu, Jāzeps arvien vairāk zaudē ticību sev. Sākot sajust arī sievas un sievasmātes pārmetumus, Jāzeps nolemj – tā vairs nav iespējams turpināt. Nejaušības dēļ apkārtējie nodomā, ka Jāzeps grib nošauties un, nemēģinot viņu atrunāt, cenšas izmantot Jāzepa nāvi sevis pašu labā...

Kā uzsver Jāzepa lomas atveidotājs Edgars Pujāts, „lai arī rakstīta pirms astoņdesmit gadiem, luga savu aktualitāti nav zaudējusi arī šodien un trāpīs tieši desmitniekā. Mēs nedosim skatītājiem recepti, bet stimulu. Izrāde liks padomāt par situāciju, kādā mēs dzīvojam šobrīd un iespējams pasmieties par to, vismaz sākumā”.

Kopā ar režisoru strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa un kustību konsultante Ingrīda Lūre.

Lomās: Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods, Rita Krodere un Matīss Anuzis.

Foto: Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV