Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Liepājas teātris Ziemassvētkos piedāvā izrādi bērniem „Sniegbaltītes skola” un koncertu „Mēs tev dāvājam sevi...”

Zanda Borga, 15.12.2009. 12:26

Uzsnidzis pirmais sniegs, un Ziemassvētki ienākuši arī Liepājas teātrī. Jau šodien pie mazajiem skatītājiem atgriežas muzikāla izrāde „Sniegbaltītes skola”. Tas ir stāsts par lācēnu Mišu, kuram mamma neļauj mācīties, lai arī pārējie zvēriņi jau iet skolā. Lāča mamma baidās par savu lācēnu, jo apkārt dauzās huligāns Vilcēns. Bet Miša tomēr panāk savu, kļūst par labu skolēnu, un kopā ar pārējiem zvēriņiem pārmāca arī lielībnieku Vilcēnu.
Liepājas teātris Ziemassvētkos piedāvā izrādi bērniem „Sniegbaltītes skola” un koncertu „Mēs tev dāvājam sevi...”

Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts 2006/2007 teātra balvas nominācijās “Gada izrāde bērniem un pusaudžiem” un “Gada aktieris” (Egons Dombrovskis par Vilcēna lomu), kā arī nomināciju “Gada kostīmu mākslinieks” (Liene Rolšteina).

„Sniegbaltītes skola” savu popularitāti ieguva pēc 1954. gada Latvijas Radio iestudējuma, un ar šo pasaku uzauguši daudzi bērni. Lomās Inese Kučinska, Armands Kaušelis, Ivars Krastiņš, Zanda Štrausa, Egons Dombrovskis, Marģers Eglinskis, Jūlija Ļaha, Edgars Pujāts, Maija Romaško, Lelde Kaupuža un Ivonda Vilsone.

Sniegbaltīte un zvēriņi savus skatītājus gaidīs arī 16. un 17. decembrī plkst. 11.00 un 20. decembrī plkst. 12.00.

Sākot ar 18. decembri, Ziemassvētku koncertā „Mēs tev dāvājam sevi...” satiksies trīs paaudzes – pašreizējie aktieri, seniori un jaunais Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra aktieru kurss. Šī būs iespēja atkal tikties ar aktieriem, kuri kādu laiku nav redzēti uz Liepājas teātra skatuves, kā arī iepazīt jauno aktieru kursu, kas teātrim pievienosies nākošajā sezonā. Aktieru izpildījumā skanēs Ziemassvētku un citas emocionālas un skaistas dziesmas latviešu un angļu valodā. Tiks stāstīti arī Ziemassvētku stāsti – gan pašu izdomāti, gan piedzīvoti. Ziemassvētku koncerta stāstu veido režisors Valdis Lūriņš un mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

Pēdējās biļetes par Ls 3 vēl atlikušas uz koncertiem 18. decembrī plkst. 19.00, 20. decembrī plkst. 18.00, 21., 22. un 23. decembrī plkst. 19.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV