Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Jaunākās dokumentālās filmas kino Rīga

kinokino.lv, 28.12.2009. 14:19

Kinoteātris Rīga nākamo gadu uzsāks, demonstrējot jaunāko latviešu dokumentālo filmu izlasi.
Jaunākās dokumentālās filmas kino Rīga

No 2.janvāra kinoteātris skatītājiem piedāvās trīs filmu programmas. Filmu vidū ir Rūtas Celmas LAIMES LUTEKLIS - izcilā operdziedātāja, basa - baritona Egila Siliņa portrets.

Programmā iekļautas Vladislava Ščepina filmas VEIKSMES CEĻINIEKI. KAS BIJA ED.L.? un VEIKSMES CEĻINIEKI. NOGALINĀT VAI MIRT. Pirmā no tām stāsta par “Koraļļu pils” radītāju Edvardu Liedskalniņu, kurš dzimis Latvijā Krievijas impērijas laikā, pārstaigājis Ziemeļamerikas kontinentu un uzcēlis pieminekli, kas pēc 70 gadiem joprojām saista ļaužu skatienus un prātus. Otra filma ir baltādainā tīģeru mednieka neparastais dzīvesstāsts Brazīlijas mežonīgajos džungļos.

Filmu programmā iekļauta Dāvja Sīmaņa filma VALKYRIE LIMITED, kas seko operas "Valkīra" iestudēšanas procesam, kā arī filmas, kas saņēmušas Lielo Kristapu: personisks Ilzes Burkovskas-Jakobsenas stāsts BEKONS, SVIESTS UN MANA MAMMA, kā arī Ivara Zviedra filma par latviešu strādniekiem Īrijā BĒGUMS.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV