Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasniegtas Valmieras drāmas teātra balvas 2008./2009.gada sezonas labākajiem māksliniekiem

Zane Peļņika, 04.01.2010. 12:00

30.decembrī Valmieras drāmas teātrī (VDT) notika ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2008./2009.gada sezonas labākos māksliniekus, un svētku koncerts „Ir vēl pasaulē kas gaišāks”, ko piedāvāja „Studija „ZēBē” sadarbībā ar VDT.
Pasniegtas Valmieras drāmas teātra balvas 2008./2009.gada sezonas labākajiem māksliniekiem

Valmieras teātra direktore Evita Sniedze kopā ar Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi un priekšsēdētāja vietnieci Vairu Dunduri pasniedza balvas labākajiem 2008./2009.gada teātra sezonas māksliniekiem. Labākā aktiera balvu saņēma Tālivaldis Lasmanis, par labāko aktrisi tika atzīta Ieva Puķe, labāko aktieri otrā plāna lomā – Mārtiņš Liepa, labākā aktrise otrā plāna lomā – Elīna Vāne, bet labākais jaunais aktieris – Mārtiņš Meiers. Goda rakstu ‘Debija teātrī’ saņēma scenogrāfs Reinis Suhanovs par spožu ienākšanu Valmieras drāmas teātrī ar scenogrāfiju izrādēm ‘Marionetes’, ‘Latviešu laiks’, ‘Noktirne’ un ‘Klauns Fiasko’. Balvu par mūža ieguldījumu saņēma režisors Felikss Deičs, bet labākā tehniskā darbinieka balvu - teātra administratore Anita Valmiera.

Uz svētku koncertu un balvu pasniegšanas ceremoniju tika aicināti arī Valmieras teātra draugi un atbalstītāji, kas pasniedza balvas saviem iemīļotākajiem aktieriem un izrādēm. VDT galvenais atbalstītājs „Valmieras piens”, AS pasniedza dāvanas izrādes ‘Fantomsāpes’ (režisors Viesturs Meikšāns) mākslinieciskajam kolektīvam.

AS „SEB bankas” Valmieras filiāles balvu saņēma aktieris Krišjānis Salmiņš, SIA „Vidzemes televīzija” par savu favorītu izvēlējās aktieri Mārtiņu Meieru, ziedu salons „Rēzija” pateicās aktieriem Tālivaldim Lasmanim un Krišjānim Salmiņam, bet AS „Radio SWH” Valmieras studijas vadība balvu pasniedza aktrisei Ingai Siliņai. AS „Valmiermuižas alus” vēstneses godināja brīvdabas izrādes „Latviešu laiks” (rež. Viesturs Meikšāns) māksliniecisko kolektīvu un izteica vēlmi, ka nākotnē kāda Valmieras teātra brīvdabas izrāde varētu tapt arī Valmiermuižas teritorijā. Restorāna „Rātes vārti” vadītāja Iveta Boša pasniedza balvu izrādes „Ķiršu dārzs” (rež. Oļģerts Kroders) kolektīvam, īpaši suminot galvenās lomas atveidotāju Ievu Puķi. Laikraksta „Liesma” abonementus 2010.gadam saņēma pieci VDT aktieri, savukārt Pilsētas Galerijas „Valleta” direktore Dace Sideļska ar skatītāju palīdzību izlozēja balvas pieciem teātra darbiniekiem. 

Pasākuma noslēgumā uz skatuves tika aicināti visi Valmieras drāmas teātra aktieri un režisori, kuri saņēma dāvanu komplektus no „Madara Cosmetics” un „Kolonnas”. Apbalvošanas ceremoniju vadīja Zinaīda Koks (aktrise Māra Mennika) un viņas skolotājs Ārons Pīrāgs (aktieris Tālivaldis Lasmanis), kuri pasākumā radīja pozitīvu un humorpilnu atmosfēru. 

Valmieras teātris par līdzšinējo atbalstu un sadarbību pateicas visiem teātra draugiem, sponsoriem un skatītājiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV