Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Liepājas teātris ar izrādi „ Kauja pie...” viesosies Rīgā

Zanda Borga, 05.01.2010. 10:05

30. janvārī Liepājas teātra aktieru kursa studenti dosies uz Rīgu, lai Rīgas auditoriju iepazīstinātu ar režisora Mārtiņa Eihes iestudēto izrādi „Kauja pie...”, kas veidota pēc J. Poruka stāsta „Kauja pie Knipskas” motīviem, bet to mūsdienu situācijai pielāgojusi dramaturģe Krista Burāne.
Liepājas teātris ar izrādi „ Kauja pie...” viesosies Rīgā

Tāpat kā Liepājā, arī Rīgā izrāde „Kauja pie...” tiks izrādīta skolas telpās – ikviens interesents tiek gaidīts pamatskolā „Rīdze” K. Valdemāra ielā 2, lai divās stundās izdzīvotu un atcerētos skolas laiku. Iestudējums tiek izspēlēts skolā – ēdnīcā, klasē, sporta ģērbtuvē, tualetē, skolotāju istabā, pagalmā, garderobē. Tas aicina skatītājus doties ceļojumā skolas laika sajūtās un atmiņās gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Lomās Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra aktieru kursa studenti – Agnese Jēkabsone, Laura Jeruma, Anete Berķe, Madara Melne, Ilze Šiškina, Ilze Būde, Edgars Ozoliņš, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maļiks, Pēteris Lapiņš, Mārtiņš Kalita.

Skatītājiem tiks piedāvātas divas izrādes – plkst. 13:00 un 17:00. Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs.

Izrāde „ Kauja pie...” tikusi nominēta Spēlmaņu nakts 2009. gada balvai divās nominācijās – „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, kā arī Kristīne Vītola nominācijā „Gada kostīmu mākslinieks/māksliniece”.

Foto: K. Burāne

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV