Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Boleinu sāga atgriežas ar jaunu intrigu

Ieva Drozdova, 06.01.2010. 15:10

Apgādā “Kontinents” nākusi klajā Filipas Gregorijas grāmata “ Boleinu mantojums”. Boleinu sāga atgriežas ar jaunu intrigu: Trīs sievietes, viena trofeja – Anglijas karalienes kronis.
Boleinu sāga atgriežas ar jaunu intrigu

Lasītājiem vēl svaigā atmiņā Filipas Gregorijas romāns „Otra Boleinu meita”, kas pārsteidzoši atklāti vēsta par Tjūdoru galma intrigu postošo spēku.

1539. gads.
Henrijs VIII nolēmis apņemt jaunu sievu, un bīstamo balvu – Anglijas kroni – iegūst Klēves Anna. Nezināmās dzīves krāšņums un elegance viņu sajūsmina, tomēr jaunā karaliene jūt, ka pie šķietamās laimes debesīm savilcies melns mākonis.

Ketrīna Hovarda saņem pavēli ar valdzinājumu un koķetiem smiekliem bruģēt sev ceļu uz troni. Ketrīnas radiniece Džeina Boleina dzīvo pagātnes drūmajā ēnā, un viņai seko Boleinu mantojums – aizdomas, nodevība un nāve. Šajā pārmaiņu un nedrošības laikmetā trim jaunām sievietēm jācenšas izdzīvot Eiropas bīstamākajā galmā.

Spraigajā sacīkstē par karalienes troni nedrīkst aizmirst, ka Henrija galmā draugu nav, un neveiksme nozīmē iznīcību, kam par iemeslu var būt jebkas – pat šķietami nenozīmīgs sīkums.


„Gregorija pārliecinoši ieved Tjūdoru laika Anglijas karaļa galmā, bagātīgi svētījot lasītāju ar neviltotām ainavām, smaržām, krāsām un emociju virpuļiem.”
Džīna Kalogridisa

(Tulkojusi Diāna Smilga, vāka dizains Artūrs Zariņš, 416 lpp.)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV