Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Teātra namā "Jūras vārti" apskatāma Jāņa Deinata personālizstāde

Miks Magone, 08.01.2010. 12:56

Kopš trešdienas, 6.janvāra, teātra nama "Jūras vārti" pirmā stāva izstāžu zālē ir apskatāma fotogrāfa Jāņa Deinata personālizstāde "Paliek II".

Neviens nav jāpārliecina par to, ka Jānis Deinats ir talantīgs mākslinieks, kam piemīt tikai viņam raksturīgs rokraksts. Divdesmit gadu laikā viņš veidojis Latvijas kultūras, mākslas, biznesa un politikas elites portretus, taču šoreiz stāsts ir gluži par ko citu - izstāde "Jūras vārtos" piedāvā iepazīties ar vēl nezināmu autora radošās darbības šķautni. "Paliek II" redzamie darbi nav portreti klasiskā izpratnē, tos drīzāk varētu dēvēt par "dabas sejām".

Mākslinieks šo savu darbu sēriju, kas tapusi tālās pastaigās pa Latvijas laukiem, pats komentē kā "naivā naturālista piezīmes". Jūtīgi trauslie nu jau pamazām aizejošās ziemas dabas vērojumi liek mums paskatīties uz lietām sev apkārt no cita skatu punkta, novērtējot to nemanāmo skaistumu. Iespējams, šo fotogrāfiju ciklu var salīdzināt ar japāņu haikām...

Jānis Deinats 1986.gadā beidzis J.Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Teātra nodaļu. No 1984. gada strādājis Teātrī - studijā Nr. 8, tad teātrī - studijā "Kabata", bijis fotogrāfs žurnālā "Parks", pēc tam neatkarīgais fotogrāfs. Kopš 1997.gada J. Deinats darbojas fotogrāfu apvienībā "Fotocentrs", viņa darbi tiek publicēti Latvijas laikrakstos un žurnālos, mākslas grāmatās un katalogos. Piedalījies izstādēs "Cilvēki muzejā" (Valsts Mākslas muzejs, 2003), "Laikmeta liecinieki. Lms mākslas darbu kolekcija. Glezniecība." (Valsts Mākslas muzejs, 2002), "Aija zīmē. Aija z.īmē" (Galerija "Čiris", 1998) "Aizmirstas lietas" (galerijā "Fotostudija I", Bostona, Asv, 1996), kā arī izstādē - akcijā "Maigās svārstības" (Izstāžu zāle "Latvija", 1990).

Izstāde "Jūras vārtos" apskatāma līdz februāra beigām, katru dienu no 8:00 līdz 20:00. Ieeja uz izstādi ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV