Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Stikla Galerija aicina uz izstādi „Maskas, karnevāla laiks“

STIKLA GALERIJA, 26.01.2010. 12:34

Februāra mēnesis ir karnevālu laiks.  No 27. janvāra līdz 18. februārim Stikla galerijas uzaicinātu mākslinieku grupa piedāvā apskatīt filozofiski orientētu izstādi par mums jeb tiem, kas valkā maskas ikdienā.
Stikla Galerija aicina uz izstādi „Maskas, karnevāla laiks“

Izstādē būs iespējams apskatīt dažādu nozaru visradošāko mākslinieku darbus veidotus tieši šai izstādei, improvizējot par tēmu.

Izstādē piedalās: Agnese Cērpa, Anitra Bērzina, Kristians Brekte, Margarita Budze, Diāna Dimma-Dimza, Mētra Drulle, Juris Dunovskis, Elīna Elere, Inita Ēmane, Dainis Gudovskis, Elga Grīnvalde, Marta Ģibiete, Aldis Kaugars, Egle Kartanaite (Lietuva), Linda Kozule+ Kristīne Lazdāne, Anda Munkevica, Anda Poikāne, Modris Svilāns, Indre Stulgaite (Lietuva), Sandra Utāne.

Ikviena indivīda seja slēpjot emocijas spēj mainīt dažādas maskas rādot vēlamo emociju gammu. Cilvēka dzīve piespēlē katram gan karnevāla skurbumu, gan nebeidzamas iespējas ļauties un sākt visu no gala.

Teorētiski, maska ir vai nu uzliktnis ar caurumiem acu vietās, kas liekams uz sejas, vai īpaši veidots tērps, kas attēlo, piem., dzīvnieku, augu, kādu fantastisku būtni. Maskas izmanto karnevālos, maskarādēs, arī reliģiska kulta ceremonijās. Parasti tās attēlo cilvēka seju, dzīvnieka purnu vai mitoloģisku būtni. Tomēr mums apkārt ik dienu mēs redzam melus un izlikšanos, mēs lietojam savas maskas, lai piedalītoes dzīves karnevālā.

Tikšanās ar māksliniekiem un izstādes atklāšanas vakarā 26.janvārī plkst.18.00.

Izstādes laikā Stikla Galerija būs atvērta: no pirmdienas līdz piektdienai: 13 - 18, sestdienās: 12-17. 



Papildus informācija:

STIKLA GALERIJA, Laipu iela 6, Rīga LV 1050, Latvija

www.stiklagalerija.lv

tālr.galerijā: 67229529, Bārbala Gulbe: t.mob.: 29165939

barbalag@gmail.com/ stiklagalerija@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV