Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Tiks atklāta izstāde “Re, cik jauki!?”

Nataļja Sujunšalijeva, 28.01.2010. 12:41 | komentāri (1)

11.februārī LNMM izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) vērs durvis Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas sadarbības projekts – izstāde Re, cik jauki!? Ekspozīcija būs skatāma līdz 14.martam.
Tiks atklāta izstāde “Re, cik jauki!?”

Jau astoto gadu Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas vizuālās kultūras teorijas apakšnozares 4. kursa studenti mācību procesa ietvaros atbilstoši izvēlētajai tēmai un interesējošai problemātikai veido izstādi, kas atbilst apgūstamā Latvijas mākslas vēstures kursa periodam, kurā izmanto darbus no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma.

Dzīvojot kapitālisma uzbūvētajā sistēmā, kļūst aktuāls jautājums par patērētājkultūru, kas dominē mūsu dzīvēs. Atskatoties pagātnē uz Latviju kā Padomju Savienības sastāvdaļu un tagad kā neatkarīgu, Eiropas Savienībā ietilpstošu valsti, var izvērtēt vēlmes un vērtības, kas valdījušas toreiz un kas ir svarīgas pašlaik.

Izstāde Re, cik jauki!? aktualizē tēmu par cilvēka tieksmi pēc produkta un tā patērēšanas, priekšplānā izvirzot tieksmi pēc individualitātes. Vai māksla atspoguļo realitāti vai greizo spoguli jeb apgriezto realitāti? Šie būtiskie jautājumi tiek risināti analizējot ne tikai padomju perioda mākslu, bet uzrunājot arī pašu jaunāko mākslinieku paaudzi, kas piedalās izstādē ar tematiskajiem rimeikiem, mudinot skatītāju izvērtēt gan sabiedrību, gan sevi.

Izstādē apskatāmi Maijas Tabakas, Imanta Lancmaņa, Ausekļa Baušķenieka, Jāņa Pauļuka, Līzes Dzeguzes darbi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV