Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Jau rīt Liepājas teātra izrāde „ Kauja pie...” Rīgā

Zanda Borga, 29.01.2010. 10:30

Jau rīt, 30. janvārī, Liepājas teātris dosies uz Rīgu, lai Rīgas auditoriju iepazīstinātu ar režisora Mārtiņa Eihes iestudēto izrādi „Kauja pie...”, kas veidota pēc J. Poruka stāsta „Kauja pie Knipskas” motīviem, bet to mūsdienu situācijai pielāgojusi dramaturģe Krista Burāne.
Jau rīt Liepājas teātra izrāde „ Kauja pie...” Rīgā

Tāpat kā Liepājā, arī Rīgā izrāde „Kauja pie...” tiks izrādīta skolas telpās – ikviens interesents tiek gaidīts pamatskolā „Rīdze” K. Valdemāra ielā 2, lai divās stundās izdzīvotu un atcerētos skolas laiku. Iestudējums tiek izspēlēts skolā – ēdnīcā, klasē, sporta ģērbtuvē, tualetē, skolotāju istabā, pagalmā, garderobē. Tas aicina skatītājus doties ceļojumā skolas laika sajūtās un atmiņās gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Lomās iejūtas Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra aktieru kursa studenti, kas jau nākošajā sezonā pievienosies Liepājas teātra aktieru pulkam.

Skatītājiem tiks piedāvātas divas izrādes – plkst. 13:00 un 17:00. Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un stundu pirms izrādes arī pamatskolā „Rīdze”.

Izrāde „ Kauja pie...” tikusi nominēta Spēlmaņu nakts 2009. gada balvai divās nominācijās – „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, kā arī Kristīne Vītola nominācijā „Gada kostīmu mākslinieks/māksliniece”.

Foto: Krista Burāne

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV