Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Kura būs 2009.gada sliktākā filma?

kinokino.lv, 02.02.2010. 09:19

Paziņotas ikgadējās Zelta Avenes nominācijas (tikai dienu pirms ASV kinoakadēmijas balvu nomināciju paziņošanas).
Kura būs 2009.gada sliktākā filma?

Zelta Avenes balva (Golden Raspberry) ir 1981. gadā amerikāņu publicista Džona Vilsona ieviesta antibalva, kas atzīmē aktieru sliktākos darbus, scenāriju, režiju un nosauc gada sliktāko filmu. Tā tika izveidota kā Amerikas Kinoakadēmijas balvas pretstats. Balva parasti sastāv no plastmasas avenes, kas nopūsta ar zelta krāsu uz plastmasas pametnes - kas maksā aptuveni piecus ASV dolārus.

Avenes piešķir žurnālisti (2009.gadā tie bija 650 preses pārstāvji), kā arī citi „Aveņu savienības” locekļi, filmu fani un industrijas profesionāļi.

Līderos ar septiņām nominācijām katrai ir filmas „Transformeri 2” un „Zudusī zeme”. Otrā filma Latvijā netika izrādīta. Sešas Aveņu nominācijas piešķirtas filmai „G.I.GOE: Kobras sacelšanās”. Nesauksim visas nominācijas, tikai galveno.

Par 2009.gada sliktākās filmas titulu „sacentīsies”:

TRANSFORMERI: PIEVEIKTO ATRIEBĪBA (TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN)
G.I. JOE: KOBRAS SACELŠANĀS (G.I.JOE: RISE OF THE COBRA)
ZUDUSĪ ZEME (LAND OF THE LOST)
VECIE ČOMI (OLD DOGS)
VISS PAR STĪVU (ALL ABOUT STEVE)

Interesanti, ka aktrise Sandra Buloka, kas saņēmusi Zelta Globusu un, visticamāk, tiks nominēta arī Oscar balvai par darbu filmā „Aklā puse”, nominēta arī Avenei par lomu filmā „Viss par Stīvu”.

Zelta Avenes balvas pasniegs dienu pirms Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas. Tātad, gada sliktākās filmas zināsim 6.martā, dienu pirms tiks godinātas gada labākās lentes.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV