Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Zelta Aveni saņem „Transformeri 2”

kinokino.lv, 07.03.2010. 17:50 | komentāri (1)

Paziņoti Zelta Avenes balvu saņēmēji, „uzvar” „Transformeri 2”, ziņo Los Angeles Times.
Zelta Aveni saņem „Transformeri 2”

Tikai dienu pirms Oskaru šova, kā katru gadu, tiek rīkots anti-oskaru jeb Zelta Aveņu pasniegšanas pasākums. Šogad par 2009.gada sliktāko filmu tika atzīta lente „Transformeri 2: Pieveikto atriebība”. Filmas režisors Maikls Bejs tika atzīts par gada sliktāko režisoru.

Aktrise Sandra Buloka, kas ļoti ticams saņems Oscar balvu par lomu filmā „Aklā puse”, saņēma Aveni kā gada sliktākā aktrise filmā „Viss par Stīvu” („All about Steve”).

Sliktākā aktiera kategorijā tika godalgoti uzreiz trīs aktieri – Džonas brāļi par darbu savā koncertfilmā „Jonas brothers: The 3d concert eperience”.

Šoreiz pasniegtas arī desmitgades Avenes (jubilejas pasākums). Par sliktāko filmu atzina fantastikas filmu „Kaujaslauks zeme” („Battlefield earth”), sliktākās aktrises gods tika Parisai Hiltonei, bet aktiera Avene – Edijam Mērfijam.

Zelta Avenes balva (Golden Raspberry) ir 1981. gadā amerikāņu publicista Džona Vilsona ieviesta antibalva, kas atzīmē aktieru sliktākos darbus, scenāriju, režiju un nosauc gada sliktāko filmu. Tā tika izveidota kā Amerikas Kinoakadēmijas balvas pretstats. Balva parasti sastāv no plastmasas avenes, kas nopūsta ar zelta krāsu uz plastmasas pametnes - kas maksā aptuveni piecus ASV dolārus.

Avenes piešķir žurnālisti (2009.gadā tie bija 650 preses pārstāvji), kā arī citi „Aveņu savienības” locekļi, filmu fani un industrijas profesionāļi.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV