Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas Jaunā teātra institūts piedāvā vienu stipendiju braucienam uz Starptautisko simpoziju Belgradā

Latvijas Jaunā teātra institūts, 11.02.2010. 13:02

Latvijas Jaunā teātra institūts piedāvā vienu stipendiju braucienam uz Starptautisko simpoziju "Paplašinātā scenogrāfija 2: Par mākslinieku un autoru" 2010. gada 9. - 11. jūlijā BELEF centrā Belgradā profesionālam Latvijas teātra māksliniekam (aktieris, režisors, scenogrāfs, dramaturgs, horeogrāfs, skaņu mākslinieks, gaismu mākslinieks, kostīmu mākslinieks, utt.) vai teorētiķim ar pārliecinošu motivāciju un, vēlams, priekšlasījumu par kādu no simpozija tēmām. Stipendija sedz ceļa un viesnīcas izdevumus, kā arī simpozija dalības maksu.

"Paplašinātā scenogrāfija 2: Par mākslinieku un autoru" ir otrais simpozijs Prāgas Scenogrāfijas kvadrinnāles un starptautisko partneru organizētajā trīs teorētisko simpoziju sērijā, kuras mērķis ir aktualizēt un attīstīt starptautisku scenogrāfijas diskursu un aplūkot skatītāju, mākslinieku un kuratoru lomu, pozīciju un savstarpējās attiecības mūsdienu telpas dizaina kontekstā. Par skatītājiem un skatīšanos runāsim pirmajā simpozijā, kas februāra beigās notiks Rīgā, bet Belgradas tikšanās uzmanības centrā būs mākslinieks. Simpozija kuratori Belgradas simpozija tēmu formulē šādi: "Kuri mākslinieki un radošās komandas ir atbildīgas par laikmetīgas scenogrāfijas radīšanu teātrī, performancē, arhitektūrā, izstādēs, instalācijās un medijos? Vai starpdisciplinārā scenogrāfijas daba atspoguļojas scenogrāfijas teorētiskajā diskursā? Kurā brīdī skatītājs kļūst par līdzradītāju? Kad radīt sāk kurators?"

Interesentus lūdzam sūtīt motivācijas vēstuli latviešu valodā, radošo CV, pieteikumu angļu valodā un priekšlasījuma tēzes angļu valodā (līdz 300 vārdiem) līdz 2010. gada 10. martam uz epastu gundega@theatre.lv. Semināra darba valoda ir angļu, priekšlasījums var aplūkot gan teorētiskus, gan radošā pieredzē balstītus jautājumus, priekšlasījuma forma ir brīva, ilgums - 15 līdz 30 minūtes. Informācija: Gundega Laiviņa, tel. 67228477, gundega@theatre.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV