Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tiks uzņemta filma par Kurtu Kobeinu

kinokino.lv, 19.02.2010. 09:32

Režisors Orens Muvermens uzņems biogrāfisku drāmu par Kurtu Kobeinu. Par to pašu Kurtu Kobeinu, kas ir dibinājis grupu „Nirvana” un atstājis milzu ietekmi rokmūzikā.
Tiks uzņemta filma par Kurtu Kobeinu

Projektam pagaidām vēl nav nosaukuma, taču filmas “Vēstnesis” (The Messeinger), kura šogad nominēta labākā oriģinālscenārija un otrā plāna aktiera kategorijās, scenārija autors un režisors Orens Muvermens uzņems biogrāfisku drāmu par Kurtu Kobeinu. Kā raksta The Hollywood Reporter, Muvermens patlaban ar studiju Universal pārrunā nianses. Scenārija rakstīšana studijas paspārnē tika sākta jau 2007.gadā, taču tagad materiāls tikšot pārstrādāts Muvermena vadībā.

Daļēji scenārija materiāls par mūziķa Kurta Kobeina dzīvi, mūziku un pašnāvību 1994.gadā tiks ņemts no Čārlza R. Krosa biogrāfiskā romāna „Heavier than Heaven: A Biography of Kurt Cobain”. Studija Unversal ir iegādājusies šīs grāmatas ekranizācijas tiesības no Kobeina atraitnes Kortnijas Lovas, kurai šīs tiesības pieder. Zināms arī tas, ka Kortnija Lova būs viena no filmas producentiem.

Kopš Kobeina nāves nav uzņemta neviena „oficiāla” mākslas filma (nav runa par dokumentālajām filmām, tādu ir daudz) par Kobeinu. Izņēmums ir režisora Gasa Van Santa drāma LAST DAYS, kas veltīta Kobeina pēdējām dienām, tomēr tā arī konkrēti nenosaucot Kobeina vārdu. Taču tas, kā sauc Maikla Pita atveidoto mūziķi Van Santa filmas gadījumā ir mazsvarīgi, jo skatītājs zina, par ko ir runa. 

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV