Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kinoteātrī K Suns līdz 4. martam skatāma filma “Versija Vera”

KINOLATS, 01.03.2010. 09:24

Kinoteātrī  K Suns līdz  4.martam ik dienu  plkst. 17.00  skatāma dokumentāla filma  ar spēles  elementiem “Versija Vera” - tēlnieces  Veras  Muhinas  dienasgrāmata ar Kristianu Dimiteri un Kirilu Panteļējevu. Ceturtdien, 4 martā, - krievu valodā.  Balss  Veronika  Plotņikova.
Kinoteātrī  K Suns līdz 4. martam skatāma filma “Versija Vera”

Gadsimts  dienasgrāmatas  lappusēs.
 
Man  patīk  zīmēt  un lasīt. Mums  ir franču  guvernante un vācu valodas  skolotāja. Es  mācos  dziedāt  un  mēs  bieži braucam  uz Minhenes  operu, lai  uz skatuves  redzētu Šaļāpinu. Ķelnē  pirmoreiz  ceļojam ar automobīli un abas ar  māsu  to zīmējam savā  skiču burnīcā, lai neaizmirstu. Tas  ir svarīgi!   Laikam jau mana  bērnība  ir lamīga un pārtikusi.

Tā Muhina raksta savā dienasgrāmatā.
 
Vera Ignatjevna Muhina dzimusi  Rīgā 1889. gadā, tērlniecību studē Parīzē pie Rodēna  skolnieka Antuāna Burdēla. 1937. gadā viņa pārsteidz  pasauli  ar  savu monumentālās  tēlniecības  ansambli Strādnieks  un kolhozniece, kas  Vispasaules  sasniegumu izstādē  Parīzē pārstāv  Padomju  savienību un atrodas tieši pretī  fašistiskās  Vācijas  paviljonam. Objekts  sver 75  tonnas un paceļas  53 metru augstumā. Pablo Pikasso  ir sajūsmā!

Lai izbēgtu  no represijām  Maskavā, Muhina  atsakās  no 4 000 000 dolāru  vērtā ģimenes īpašuma Rīgā, kuru  Kārlis  Ulmanis gadu  vēlāk pasludina  par valsts  īpašumu.

Muhina ir tā, kas  padomju  cilvēkam  piemiņai  atstāj  graņonku, neplīstošu stikla glāzi šņabim un ūdenim, bet  1945. gadā paglābj no nojaukšas Brīvības pieminekli Rīgā.
 

Tēlnieces dienasgrāmata  stāsta par Veras  Muhinas dzīvi un aptver laikaposmu no 1903-1953. gadam. 

Ilonas Brūveres  scenārijs  un režija. Latviešu valodā filmu ierunājusi Ieva  Pļavniece.          
     
Pirms seansa  kinoteātrī K Suns demonstrē  īsfilmu “Sirrealisma gultā. Sukuts”.        
 
Biļetes  kinoteātra  kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV