Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Liepājas teātris ar izrādi „Beigta balle” viesosies JRT

Zanda Borga, 09.03.2010. 11:31

Jau ceturtdien, 11. martā, plkst. 19:00 Jaunajā Rīgas teātrī viesosies Liepājas teātris. Skatītājiem tiks dota iespēja noskatīties izrādi „Beigta balle”, kuru režisors Rolands Atkočūns veidojis pēc krievu dramaturga Nikolaja Erdmana lugas „Pašnāvnieks”.
Liepājas teātris ar izrādi „Beigta balle” viesosies JRT

"Pašnāvnieks" ir viena no ievērojamākajām padomju laikā aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Stāsts ir par “mazo cilvēku”, kura nodomu izdarīt pašnāvību pārējie cenšas padarīt par žestu tikai un vienīgi savu interešu labad.

Galvenais varonis Jāzeps Podsekals ir bezdarbnieks, kurš ir atkarīgs no sievas algas. Nespēdams atrast darbu, Jāzeps arvien vairāk zaudē ticību sev. Sākot sajust arī sievas un sievasmātes pārmetumus, Jāzeps nolemj – tā vairs nav iespējams turpināt. Jānošaujas. Pārējie, to uzzinājuši, nevis mēģina Jāzepu atrunāt, bet gan cenšas izmantot viņa nāvi sevis pašu labā…

Galvenā varoņa - Jāzepa Podsekala lomā Edgars Pujāts, pārējās lomās – Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods, Matīss Anuzis un Rita Krodere.

Scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis.

Biļetes nopērkamas JRT kasē un elektroniski „www.biletes.1188.lv”. Biļešu cenas no Ls 5 līdz Ls 10.

Foto: Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV