Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Miks Ozoliņš mācās rakstīt

Sadarbībā ar MTV, 29.03.2007. 09:30 | komentāri (5)

Miks Ozoliņš dodas uz Londonu papildināt scenāriju rakstīšanas iemaņas.
Miks Ozoliņš mācās rakstīt

2007.gada 29.martā: Aprīļa beigās MTV VJs un režisors Miks Ozoliņš dosies uz Londonu, lai mācītos pie viena no slavenākajiem Holivudas lektoriem - Roberta Makija (Robert McKee).

„Pirms kāda laika sapratu, ka neviens man neko gatavu rokās neiedos un, lai kaut kas taptu, scenārijs ir jāraksta pašam. Rakstīt man paticis vienmēr, tāpēc trīs gadus atpakaļ sāku studēt arī dramaturģiju, lai pats varētu uzrakstīt labu, oriģinālu scenāriju savai filmai. Mans mērķis nav taisīt kaut ko abstrakti ģeniālu, kaut ko tādu, ko saprot tikai pats režisors un sauc to par mākslu. Gribu taisīt veiksmīgu, komerciālu kino un man ir vēstījums, kuru vēlos nodot tālāk,” saka Miks Ozoliņš.

Par Mika ‘bībeli ’ kļuvusi Roberta Makija grāmata „Story”, kas šādu godu iemantojusi arī atzītāko Holivudas scenāristu vidū. Miks to zina prakstiski no galvas, taču, šo gadu laikā, iegūstot vairāk pieredzes un prakses kā režisors, tajā rakstītais pamazām sāka absorbēties Mika apziņā pavisam citā kvalitātē. Mika rakstītos scenārijus atzinīgi novērtējuši jau vairāki industrijas profesionāļi kā Latvijā, tā ASV, taču Miks turpina augt un attīstīties. Miks uzskata, ka jāmāk distancēties no pirmās eiforijas, lai uzklausītu pamatotu kritiku un padarītu scenāriju vēl labāku, jo tas ir filmas galvenais balsts.

Citi Mika skolotāja Roberta Makija studenti sarakstījuši scenārijus tādām filmām kā „A Beautiful Mind”, „Lord of the Rings”, „C.S.I.”, „The DaVinci Code”, „Shrek”, „Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” un citām, savukārt visi Roberta Makija studenti kopā līdz šim saņēmuši 27 Oskarus un 141 Emmy balvu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV