Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Liepājas teātrī top izrāde "Ceplis"

Zanda Borga, 18.03.2010. 11:32

Pašlaik Liepājas teātrī rit darbs pie pēdējā šīs sezonas jauniestudējuma – režisors Juris Rijnieks dramatizējis 1928. gadā sarakstīto Pāvila Rozīša romānu „Ceplis”.
Liepājas teātrī top izrāde "Ceplis"

Lai gan „Ceplis” sarakstīts pirms vairāk nekā 80 gadiem, tas ir aktuāls vēl joprojām. Režisors uzdod diezgan provokatīvu jautājumu – „Ceplis. Kurš gan cits?” - tādējādi akcentējot saistību ar politisko un ekonomisko situāciju Latvijā un norādot, ka iestudējumā būs manāma līdzība ar mūsdienu politiskajām personām. Izrādes centrā būs apsviedīgais un izmanīgais uzņēmējs Ceplis, kurš no jebkuras situācijas gūst labumu un vienmēr tiek cauri sveikā.

Stāstot par jauniestudējumu, J. Rijnieks uzsver, ka „„Ceplī” darbojas virkne personāžu, kuri ir iekapsulēti tikai viņiem vien saprotamā vērtību un kritēriju sistēmā. Tas, protams, neliedz viņiem risināt valstiskus jautājumus visas pasaules vērtību kontekstā”.

Izrādē piedalīsies gan visi štata, gan vairāki ārštata aktieri. Cepļa lomā Edgars Pujāts, pārējās lomās Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Marģers Eglinskis, Jānis Dreiblats, Juris Āboliņš, Aivars Kalnarājs u.c.

Režisors iestudējumu iecerējis kā muzikāli satīrisku komēdiju (komponists Juris Kulakovs), scenogrāfiju un kostīmus veido Varis Siliņš, horeogrāfiju Alberts Kivlenieks.

Pirmizrāde plānota 17 aprīlī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV