Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Sestdien notiks pirmizrāde muzikāli satīriskajai komēdijai „Ceplis”

Zanda Borga, 15.04.2010. 12:52

Jau sestdien, 17. aprīlī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos šīs sezonas pēdējais jauniestudējums – muzikāli satīriskā komēdija „Ceplis”, kuru pēc Pāvila Rozīša romāna dramatizējis režisors Juris Rijnieks.
Sestdien notiks pirmizrāde muzikāli satīriskajai komēdijai „Ceplis”

„„Cepli” pārlasīju pirms kādiem diviem gadiem un secināju, ka tajā ir lietas, par kurām gribu runāt tieši tagad. Tiem, kas nav lasījuši šo romānu, ieteiktu to izdarīt. Lai arī romāns sarakstīts 1928. gadā, Rozītim ir izdevies uzrakstīt tiešu, ārkārtīgi precīzu sociālpolitiski ekonomiskās vides atainojumu, kas pilnībā sasaucas ar situāciju mūsdienās,” uzsver J. Rijnieks.

Izrādes centrā ir apsviedīgais uzņēmējs Ceplis, kurš no jebkuras situācijas gūst labumu un vienmēr tiek cauri sveikā. Ar Cepļa palīdzību tiek atklāta arī apkārtējā sabiedrība, kurā ikviens sākumā domā par savu, nevis apkārtējo cilvēku un savas valsts labumu.

„Manis atveidotajam Edgaram Ceplim ir daudz vājību,” min aktieris Edgars Pujāts. „Ir lietas, kas mums ir kopīgas, taču ir lietas, kuras es nekad nedarītu, bet Ceplis darītu gan! Es nekad neietu pāri līķiem, lai sasniegtu iecerēto.”  

Ceplis ir šīs sezonas lielākais iestudējums - izrādē piedalās gan visi štata, gan vairāki ārštata aktieri. Cepļa lomā Edgars Pujāts, pārējās lomās Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Marita Lūriņa, Kaspars Gods, Armands Kaušelis, Lauma Balode, Sigita Jevgļevska, Zanda Štrausa, Uldis Stelmakers, Anita Kvāla, Aivars Kalnarājs, Marģers Eglinskis, Jānis Dreiblats, Ivars Krastiņš, Juris Āboliņš, Inese Jurjāne, Lelde Kaupuža un Anda Albuže.

Kopā ar režisoru izrādi veidojis arī komponists Juris Kulakovs, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Varis Siliņš, kā arī horeogrāfs Alberts Kivlenieks.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV