Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valmieras teātrī Varis Brasla iestudē jaunu Alvja Lapiņa lugu

Zane Peļņika, 20.04.2010. 12:17

30. aprīlī plkst. 18.30 Valmieras drāmas teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos Alvja Lapiņa komiskā drāma par jancīgiem latviešiem „Eldorado” Vara Brsalas režijā.
Valmieras teātrī Varis Brasla iestudē jaunu Alvja Lapiņa lugu

 

Lugas darbība notiek te un tepat – lielākā ciemā vai mazā pilsētiņā. Varoņi ir labi pazīstami: pastniece Veronika, kas klusi vienatnē darbojas, lai uzturētu tīru vietējo atpūtas vietu ezermalā un neklausās pārējo ļaužu tenkās, viņas pielūdzējs Krišjānis - vīrs ar zelta rokām, bet nelabojamu melošanas un piedzīvojumu kāri, amatieris gleznotājs Alfrēds, kurš gatavs piedalīties visos Krišjāņa pasākumos, pensionēta skolotāja un ģimenes ligzdas kopēja Anna, vietējās baznīcas zvaniķis Miķelis, apsviedīga veterinārārste, Eiropas projektu bīdītāja Santa un topošais politiķis Stibiņš. Krišjānis un Alfrēds gribētu savu dzimto vietu pārvērst par mītisko laimes zemi Eldorado, kur bez pūlēm katrs varot iegūt laimi un naudu. Iedzīvošanās plānos ietilpst gan skaistu sieviešu aktu gleznošana, gan dažādi pagrīdes rūpali un pat ekoloģisku slieku audzēšana. Taču arī pārējiem ir savi dzīves plāni, kas ik palaikam maina abu draugu ieceres... 

Izrādē spēlēs režisora pārbaudīti un iemīļoti aktieri, un Varis Brasla ļoti cer uz viņu rosīgu līdzdarbību iestudējuma tapšanā: „Man pašam ir āķis lūpā, bet es nespēlēju, esmu kā treneris, kam atliek vien noskatīties, ko dara viņa audzēkņi.” Ar Alvi Lapiņu Varis Brasla sadarbojies jau daudzus gadus, jo lugas autoru un režisoru  vieno skatījums uz dzīves parādībām, humora izjūta un paļaušanās uz otra amata prasmi. Valmieras teātrī Varis Brasla jau iestudējis arī A. Lapiņa lugu „Atvari”. 

Lomās: pastniece – Dace Eversa, viņas pielūdzējs Krišjānis – Tālivaldis Lasmanis. Pārējās lomās: Januss Johansons (Alfrēds), Baiba Valante (Anna), Aigars Vilims (Miķelis), Terēze Lasmane (Santa) un Mārtiņš Meiers (Stibiņš). 

Luga „Eldorado”  tapusi pēc Valmieras teātra pasūtījuma ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Foto: Matīss Markovskis

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV