Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Liepājas teātrī viesosies krievu dramaturgs Germans Grekovs

Zanda Borga, 29.04.2010. 11:00

Rītvakar, 30. aprīlī, Liepājas teātrī iespējams noskatīties režisora Dž.Dž.Džilindžera veidoto izrādi „Hanana”. Šī būs īpaša izrāde, jo to apmeklēs arī lugas autors Germans Grekovs.
Liepājas teātrī viesosies krievu dramaturgs Germans Grekovs

Aktieris un dramaturgs Germans Grekovs beidzis Voroņežas Valsts mākslas institūta Teātra fakultāti un ieguvis teātra un kino aktiera profesiju. Lugu rakstīšanai pievērsies 2006. gadā. Līdz šim sarakstījis 6 lugas – „Vatto kundzes četras vēlēšanās”, „Maizingers”, „Lielais Līdzjutējs”, „Sliktā sēkla” („Hanana”), „Kastings” (sadarbībā ar J. Muravicki), „Ķīmiskais nams”, kā arī kinoscenāriju filmai „Animatori”. Piedalījies dažādos krievu dramaturģijas konkursos un meistarklasēs. Vairāku konkursu laureāts. Strādā par aktieri un literāri dramatiskās daļas vadītāju Samāras M. Gorkija vārdā nosauktajā Akadēmiskajā drāmas teātrī.

„Hanana” – tas ir stāsts par kādu ģimeni un tās locekļu savstarpējām attiecībām viena gada garumā. Lugas centrā ir stipra sieviete Ausma, kura vadās pēc sirds likumiem, kas dzīvē mēdz nonākt pretrunā ar morāli un reliģiju. Lai gan lugas darbība norisinās laukos un atklāj šodienas skarbo situāciju, režisors darbā saskatījis arī optimistiskas notis – Ausma jebkurā situācijā cenšas rast spēku, lai dzīvotu tālāk.

Ausmas lomā – Inese Kučinska, pārējās lomās Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Anda Albuže un Inese Jurjāne.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV