Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs piedāvā īpašu Mātes dienas programmu

Liene Šarkūna, 06.05.2010. 11:54

Sestdien, 8.maijā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā īpaša programma par godu Mātes dienai. Mātes dienas svinēšanai ir sena vēsture. Jau senie grieķi pavasara sākumā svinējuši tradicionālos pavasara jeb dievietes Rejas svētkus, kura bija visu māšu aizgādne. Mūsdienu Mātes dienas tradīciju pirmsākumi meklējami 16.gs. Anglijā, kad bērni centās atgriezties vecāku mājās, lai pateiktos savām mātēm. Šodien lielākā pateicība ir laiks, ko visi pavadām kopā. Tāpēc šo sestdien visi - jauni vai veci bērni - pavadiet laiku kopā, vediet savas māmiņas uz Medicīnas vēstures muzeju.

Sestdien jebkurš apmeklētājs varēs atrast sev piemērotu izklaidi papildus ekspozīcijas un izstāžu apskatei. Jaunākie apmeklētāji varēs piedalīties orientēšanās sacensībās muzeja ekspozīcijā. No plkst. 11.00 līdz 14.00 muzejā viesosies kampaņas „HELP: par dzīvi bez tabakas” izbraukuma komanda, kas ikvienam interesentam noteiks kaitīgā oglekļa monoksīda jeb tvana gāzes (CO) līmeni organismā (tāpat, kā mēra alkohola koncentrāciju izelpā), tādējādi uzskatāmi parādot smēķēšanas un pasīvās smēķēšanas sekas.

Visiem interesentiem būs iespēja noteikt ķermeņa masas indeksu, tauku procentu organismā un vielmaiņas koeficientu. Šīs procedūras ir ātras un nesāpīgas, bet tik daudz pasaka par cilvēka veselības stāvokli! Visas manipulācijas veiks Uztura kluba treneri, kuri par savu darbības lauku izvēlējušies skaistuma un veselības kopšanu, jo tikai veselā miesā var būt vesels gars.

Muzeja ekspozīcija un izstādes apmeklētājiem būs atvērtas bez maksas no plkst.11.00 līdz 17.00

Informācijai tālr.67222665; info@mvm.lv; www.mvm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV