Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Latvijas Leļļu teātra 65.jubilejas sezonas nogale iezīmējas ar četrām jaunām pirmizrādēm

Daina Strelēvica, 11.05.2010. 17:53

Latvijas Leļļu teātra 65.jubilejas sezonas nogale iezīmējas ar četrām jaunām pirmizrādēm - "Lellīte Lolīte "vismazākajiem, "Dakters Aikāsāp" krieviski runājošai auditorijai, "Kāzas .Stāsts par negaidītu mīlestību" pieaugušajiem un kā pēdējā - pasaka "Ērkšķrozīte".

Izrādes režisors un skatuves versijas autors ir pasaulē labi pazīstamais režisors-novators Reins Agurs ( Igaunija), kuru Latvijas skatītāji atceras ar viņa spilgto izrādi "Simbelīns"

( V.Šekspīrs.1999.g.). Pēdējais viņa iestudējums, kas saistīts ar Latvijas Leļļu teātri , "Pasaules radīšana" ( M.Tvens) Kultūras Akadēmijas leļļinieku kursam ( 2005.g.)

Izrāde "Ērkšķrozīte"ir viegla, rotaļīga un jautra. Aktieri Lienīte Osipova un Anrijs Sirmais izspēlē pasaulē pazīstamo brāļu Grimmu pasaku jebkurā laikā un vietā ar visvienkāršākajiem mākslinieciskajiem paņēmieniem. Leļļu aktieris ir mākslinieks, kas ceļo no vienas vietas uz otru, priecīgs tikties ar cilvēkiem un viņiem sniegt prieku. Un cilvēki labprāt gaida ceļojošos māksliniekus, ļaujas iepriecinājumam, atsmaida pretī. Aktieri ar vienkāršu pasakas atstāstu lomās dzīvi un ilustratīvi uzbur kādu senu notikumu, tajā iesaistot arī skatītājus. No skatītājiem gaida komentārus, kas palīdz izrādes sižetam virzīties uz priekšu un rada iespaidu, ka viņi piedalās izrādes tapšanā. Notiek kopīgs radošs darba process, ko vada un uztur divi aktieri, kontrolējot vajadzīgo izrādes ritmu un pareizo sižeta virzību. Izrādes mākslinieces Anitas Znutiņas-Šēves scenogrāfija un asprātīgi iecerētās lellītes, kā arī Anrija Sirmā dziesmas un mūzika dzīvajā ģitāras izpildījumā, palīdz aktieriem uzburt notikumus, attiecīgo vidi un katra tēla raksturu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV