Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Klajā nākusi Elisas Hokinsas grāmata "Testaments"

Marika Papēde, 20.07.2010. 09:09

Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā Elisas Hokinsas grāmata "Testaments".
Klajā nākusi Elisas Hokinsas grāmata "Testaments"

Ir 1385. gads, un Saimons no Kaintonas ceļ savu magnum opus: koledžu, kāda Anglijā vēl nav redzēta. Taču Solsteras bīskaps nespēj pieņemt pat domu, ka izglītība varētu būt brīva no Baznīcas varas, tāpēc ir apņēmies stāties ceļā Saimona iecerei. Kad paklīst valodas par to, ka brīvmūrnieka vienīgais dēls ir nolādēts, bīskapam rodas iespēja īstenot savu plānu. Saimona cīņu par koledžas pabeigšanu sarežģī izmisīgi mēģinājumi samierināties ar dēla likteni. Un tad notiek traģēdija, kuras sekas atbalsosies vēl mūsdienās.

Pēc sešsimt gadiem šajā pašā koledžā, kas nonākusi nopietnās finansiālās grūtībās, par mārketinga vadītāju sāk strādāt Demija Millere. Viņa ātri vien apķeras, ka pēc ugunsgrēka atklātais senais sienas gleznojums var kļūt par atslēgu, kas nodrošinās izglītības iestādes izdzīvošanu. Demija apņemas izdibināt gleznojuma un pašas koledžas noslēpumu. Tomēr ir apstākļi, ar kuriem viņa nav rēķinājusies...

Liekot lietā pārsteidzoši drosmīgu iztēli, Elisa Hokinsa savu pirmo romānu padarījusi par iedarbīgu atgādinājumu tam, kas mūs padara par cilvēkiem, lai kādā laikmetā mēs būtu piedzimuši.

"Pārsteidzoši spēcīga debija. [..] Autore meistarīgi sapludina divus nesavienojamus laikmetus."
Mail on Sunday

"Jaunajai rakstniecei patiešām godu dara tas, ka viņa spējusi radīt nevainojamu sižetu, kas šķietami plūst starp gadsimtiem."
Lifestyle

No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Pomahs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV