Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgas atslēga no kinofilmas "Vella kalpi" būs apskatāma publiski

Katrīna Linde, 16.08.2010. 09:08

Rīgas svētku laikā no 20. līdz 22. augustam pasaules mūzikas klubā „Acco", Grēcinieku ielā 11a, būs apskatāma un aptaustāma slavenā un leģendām apvītā Rīgas atslēga, kas pavisam nesen tika atrasta tās autora Leo Grāveļa mājās. Apmeklētājus sagaidīs dziesmas no mākslas filmas „Vella kalpi", garšīgi ēdieni un dzērieni un svētku atmosfēra.
Rīgas atslēga no kinofilmas "Vella kalpi" būs apskatāma publiski

Rīgas atslēga tika īpaši izveidota mākslas filmai „Vella kalpi" 1970. gadā, tās autors Leo Grāvelis izveidoja divas atslēgas, vienu atdodot filmas tapšanai, otru - atstājot sev par piemiņu. Par vienas no atslēgām atrašanās vietu šobrīd notiek diskusijas, taču otru atslēgu tās autora ģimene ir piekritusi izstādīt pasaules mūzikas klubā.

Par atslēgu ir izrādījuši interesi dažādi muzeji un to apmeklētāji, kā arī citi interesenti, jo tā ir īsts meistardarbs un tai ir vēsturiska vērtība, tāpēc atslēgas īpašnieki ar prieku dos iespēju ikvienam apskatīt un aptaustīt šo atslēgu visu Rīgas svētku garumā.

Pasaules mūzikas klubs „Acco" ir jauns mūzikas klubs, kas atrodas Vecrīgā Grēcinieku ielā 11a un saviem apmeklētājiem piedāvā dažādu kultūru un žanru mūzikas pasākumus, kā arī klubā var nobaudīt lielisku virtuvi un pavārmākslu, kas apvieno ēdienus un dzērienus no vairāk kā 10 pasaules valstīm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV