Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Itālijā izdota Knuta Skujenieka dzejas izlase

Arita Gutāne, 26.08.2010. 13:40

Itālijas izdevniecībā „Joker" klajā nākusi Knuta Skujenieka dzejas izlase „Tornato da un altro mondo" („Atgriezies no citas pasaules"). Itāļu valodā to sastādījis un atdzejojis Pjetro Umberto Dini (Pietro Umberto Dini).
Itālijā izdota Knuta Skujenieka dzejas izlase

Knuta Skujenieka dzejas izlase itāļu valodā tapusi pēc grāmatas sastādītāja un atdzejotāja Pjetro Umberto Dini iniciatīvas. Valodnieks, Pizas universitātes profesors, grāmatas „Baltu valodas" autors Pjetro Umberto Dini jau iepriekš itāliski bija atdzejojis vairākus Knuta Skujenieka dzejoļus, publicējot tos Itālijas literārajos žurnālos. Dzejas grāmatas veidošanā viņam palīdzēja gan Knuts Skujenieks, gan lietuviešu dzejnieks un tulkotājs Vlads Brazjūns (Vladas Braziūnas), kura fotogrāfijas ar Knuta Skujenieka portretu iekļautas izdevuma beigās. Dzejas izlasē publicēta arī latviešu dzejnieka biogrāfija, bibliogrāfija, tulkojumi citās valodās, kā arī Pjetro Umberto Dini sarakstīts pēcvārds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV