Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

2ANNAS Baltajā naktī piedāvā noskatīties Latvijas jauno režisoru darbus

Mārīte Lempa, 31.08.2010. 11:09

Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts" ietvaros festivāls 2ANNAS piedāvā noskatīties Latvijas īsfilmu programmu, ko veido astoņas jauno profesionālo kino režisoru un filmu studentu veidotās īsfilmas, kas guvušas atzinību un izraisījušas skatītāju interesi gan Latvijā, gan ārvalstīs.
2ANNAS Baltajā naktī piedāvā noskatīties Latvijas jauno režisoru darbus

Programma atspoguļo kino veidotāju darbu daudzveidību – tajā skatāma drāma ar fantastikas elementiem, filma šausmu filmas stilistikā, datorspēļu imitācija, krimināla animācijas drāma, komiski, konceptuāli un arī klasiskas formas un satura darbi. Filmas prezentē vairākus īsfilmu žanrus – spēlfilmas, animāciju, eksperimentālo kino. Skates garums nepilnas 2 stundas.

Kino programma „Baltās nakts" ietvaros aizsāks pašmāju filmu ceļojumu par Latviju projekta „Latvijas jauno režisoru tūre" ietvaros, lai veicinātu Latvijas kino pieejamību plašākam Latvijas sabiedrības lokam.

Seansu sākums: 4. septebrī pl 21:00, 23: 15, K/t „K.Suns"

Ieeja: bez maksas

Filmu programma

KK-2678
Latvija, 2008
Režisors: Uģis Olte
Operators: Juris Zemītis
Producents: Elīna Zazerska, Haralds Matulis

Viņš ir pārliecināts, ka dzīvo pasaulē, kuras vienīgais saturs ir viņš pats. Katra diena aizrit apzīmogojot kastes, nejautājot, no kurienes tās nāk un kurp tiek sūtītas, līdz negaidīta viesa ierašanās uzvedina uz bīstamu atklājumu- vai ārpus šīs pasaules ir kaut kas vēl?

KĀDS UN KĀDA
Latvija, 2008
Režisors: Didzis Eglītis
Operators: Lāsma Ābele, Kaspars Cirsis
Producents: Didzis Eglītis

Divdaļu īsfilma. Ethans un Simone ir aģenti firmā, kas piedāvā piepildīt visas savu klientu vēlmes. Ethans ir iemīlējies Simonē, un beidzot viņš ir gatavs atklāt savas jūtas. Arī Simone meklē mīlestību, taču viss sarežģās firmas realizētās atmiņas pārrakstīšanas dēļ.

GALAPUNKTS
Latvija, 2008
Režisors: Lauris Ābele
Operators: Mārcis Ābele
Producents: Raitis Ābele

Atdzīvinātas masu uzspiestās kultūras klišejas var kļūt ne tikai biedējošas, bet arī liktenīgas.

PAUKOTĀJS
Latvija, 2009
Režisors: Astra Zoldnere
Operators: Astrida Konstante
Producents: Līga Gaisa

Jaunas precētas mājsaimnieces ikdienas trulā rutīna tiek atdzīvināta brīdī, kad viņa sāk izspiegot kaimiņa, paukošanas instruktora, pārdrošos seksuālos piedzīvojumus. Kaimiņš sievieti pavedina, tomēr bailes zaudēt ģimeni noved pie histērijas un neparedzētas kulminācijas.

ZELTRACE
Latvija, 2007
Režisors: Inese Vēriņa
Operators: Inese Vēriņa
Producents: Inese Vēriņa

Tradicionāls stāsts par tradicionāliem cilvēkiem ar tradicionālu domāšanu. Atšķirība starp reālo un nereālo pasauli nemaz nav tik liela. Laipni lūdzam reālajā Spēletāju pasaulē!

KUR UPES PLŪST
Latvija, 2009
Režisors: Krišjānis Ābols
Operators: Krišjānis Ābols
Producents: Krišjānis Ābols

Mums pieder mērķis, bet mēs nevaldām pār ceļiem.

ŠODIEN VILMA NESTRĀDĀ
Latvija, 2007
Režisore: Anete Melece

Stāsts par vīru ar četriem riņķiem zem acīm vārdā Varis un krējuma pārdevēju Mirdzu, par pazaudētu cimdu, kam sejā iespļauta košļene un megapikseli, kas lēnā garā digitalizē zemeslodi. Vilmai ar to nav nekāda sakara, viņa vienkārši šodien nestrādā, tāpēc risks atrast picā matus ir diezgan minimāls.

APTUMSUMS
Latvija, 2010
Režisors: Kārlis Vītols
Saules aptumsuma laikā daba veic pārdabisku rituālu. Divas pasaules apvienojas un atveras sakrālie vārti lai vīrietis varētu sasniegt sievieti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV