Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Vairāk kā 200 mākslinieki gatavojas mūsdienu kultūras forumam "Baltā nakts 2010"

Linda Vītola-Barānova, 03.09.2010. 09:13

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2010" notiks jau rīt, sestdien, 4. septembrī. Tam aktīvi gatavojas vairāk kā 50 mākslas un kultūras projekti, kas apvieno ap 200 māksliniekiem gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Šogad "Baltā nakts" ietvaros viesosies arī rekordliels ārvalstu mākslinieku skaits - ap 40 māksliniekiem no Šveices, Vācijas, Meksikas, Lietuvas, Dānijas, Krievijas, Lielbritānijas u.c. "Baltā nakts 2010" pasākumi sāksies jau 4. septembra dienas vidū, vislielāko intensitāti sasniedzot laika posmā no 19:00 - 24:00, un turpināsies līdz pat 6:00 5. septembra rītā. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.
Vairāk kā 200 mākslinieki gatavojas mūsdienu kultūras forumam "Baltā nakts 2010"

Šī gada forums balstīsies uz diviem pamatprincipiem - Dari pats! un Piedalies! Forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru (LMC), bet par projektiem un norisēm ir atbildīgas aktīvākās Latvijas kultūras organizācijas, iesaistot virkni Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

""Baltā nakts 2010" norises šogad koncentrēsies vairākos Rīgas rajonos - Spīķeros, VEF korpusos, Andrejsalā un Klusajā Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielā un aktīvajā Rīgas centrā. Projektu vidū būs skaņas un eko instalācijas, akcijas, mūzika s projekti, kino brīvā dabā un telpās, izstādes, performances un ļoti daudzas iespējas apmeklētājiem pašiem iesaistīties norisēs un darbībās, būt par daļu no Baltās nakts.

Visplašāko informāciju pār "Baltā nakts 2010" projektiem, norises vietām un laikiem, var iegūt www.baltanakts.lv Informatīvie bukleti un kartes ir pieejamas visu projektu norises vietās, kā arī Rīgas Domes informatīvajos punktos. Sestdien, 4. septembrī, no plkst. 17:00 - 24:00 Rīgā, laukumā pie Brīvības pieminekļa, pretī Laimas pulkstenim darbosies "Baltā nakts" informatīvā telts, kurā būs iespējams saņem projekta bukletus, kartes, kā arī iegūt papildus informāciju par norisēm šajā naktī.

"Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta "Eiropas Baltās naktis" sastāvdaļa. Šis kopprojekts paredz, ka katras dalībpilsētas "Baltā nakts" programmā tiek iekļauts kādas citas partnerpilsētas aktuāli strādājoša mākslinieka mākslas darbs. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīgā šo tradīciju turpina jau piekto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu - ap 45'000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV