Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Venēcijas festivālā triumfē Sofija Kopola

kinokino.lv, 12.09.2010. 20:20

11.septembrī noslēdzies 67.Venēcijas kinofestivāls, kurā galveno balvu, Zelta lauvu, saņēma Sofijas Kopolas filma KAUT KUR (SOMEWHERE), informē The Hollywood Reporter.
Venēcijas festivālā triumfē Sofija Kopola

Festivāla žūrija, kuru šogad vadīja amerikāņu režisors Kventins Tarantino, Sofijas Kopolas jaunāko darbu par labāko atzina 24 konkursa filmu konkurencē.

39 gadus vecā režisore Kopola par filmu KAUT KUR, kas attēlo filmu zvaigznes (Stīvens Dorfs) dzīvi ekskluzīvās viesnīcās un viņa attiecības ar meitu, izteikusies, ka „tā daļēji balstīta uz manu pieredzi, ceļojot un uzturoties viesnīcās kopā ar tēvu", leģendāro režisoru Frānsisu Fordu Kopolu.

Prese Kopolas jaunumu salīdzina ar citu viņas filmu, kas saņēmusi vairākas godalgas, proti, PAZUDIS TULKOJUMĀ. Jāpiebilst, ka arī šo filmu Kopola pirmizrādīja Venēcijas festivālā (2003.gadā), bet vēlāk par šo darbu viņa saņēma Oskara balvu par labāko oriģinālscenāriju.

Sudraba lauva par labāko režiju tika pasniegta Aleksam de la Iglesias par spāņu pilsoņu kara drāmu SKUMJA BALĀDE TROMPETEI (BALADA TRISTE DE TROMPETA). Aleks de la Iglesisas saņēma godalgu arī par labāko scenāriju.

Savukārt poļu režisors Jeržī Skolimovskis tika apbalvots ar žūrijas speciālbalvu par filmu SVARĪGĀ NOGALINĀŠANA (ESSENTIAL KILLING). Vincents Gallo, kurš šajā drāmā par kāda afgāņu ieslodzītā bēguļošanu Eiropā attēlo galveno lomu, tika atzīts par labāko aktieri.

Par labāko aktrisi tika atzīta filmas ATTENBERG zvaigzne Ariane Labeda. Mihails Kričmans tika apbalvots par labāko operatora darbu (KLUSĀS DVĒSELES), bet aktrise Mila Kunisa tika goadalgota kā labākā jaunā aktrise (MELNAIS GULBIS).

67.Venēcijas kinofestivāls, kurš ir tradīcijām bagātākais filmu festivāls pasaulē, šogad risinājās no 1.līdz 11.septembrim.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV