Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Iznācis Daces Sparānes dzejas krājums "Sapnis par annu virdžīniju. Didaktika"

Apgāds Mansards, 15.09.2010. 10:20

Apgāds „Mansards" laidis klajā dzejnieces Daces Sparānes grāmatu "Sapnis par annu virdžīniju. Didaktika" - autores otro dzejas krājumu.
Iznācis Daces Sparānes dzejas krājums "Sapnis par annu virdžīniju. Didaktika"

""Sapnī par annu virdžīniju" iespējams saņemt daudz: stāstu par mīlestību, kuru izgaismo nāve; vērtīgus didaktiskus zemsvītras skaidrojumus, kas plaši atver kultūras lauka vārtus un līdzēs arī tiem, kuri mācās izprast dzejas valodu; visbeidzot - struktūrā neparastu dzejoļu un piezīmju krājumu, kurā gandarī intelekta un cilvēciskā siltuma savērpums; savukārt vēsturiskas realitātes sajūtu stiprina precīzās, noslīpētās detaļas. Kaut arī dēvēta par sapni, šī grāmata ir "šeit un tagad"," krājumu raksturo dzejniece Liāna Langa.

Savukārt Edvīns Raups raksta: „Domājot par Annu Virdžīniju, visu laiku nepamet sajūta, ka dzeja tieši tāda jau ir, līdzīga sapnim ar mītnes vietu kaut kur starp nomodu un miegu vai gluži otrādi, starp miegu un atmodu. Katrā ziņā tā vieta ir droša, un Anna Virdžīnija, protams, ir pavisam īsta - kā izdevies vārds šajā grāmatā, un tad jau arī pasaule un cilvēks, visticamāk, abi reizē nāk un piesakās; jā, tomēr trīs reizes pie koka ir jāpiesit, ja nu tas vien māns, no kura tu bēdz ar glāstiem, sažņaugtiem saujās..."

Dace Sparāne dzimusi 1968.gadā, viņas darbi - dzeja, proza, literāri apskati - kultūras periodikā un kopkrājumos publicēti kopš 1995.gada. 2002.gadā iznāca viņas pirmais dzejas krājums "zīdpapīra vējdzirnavas" ("Atēna").

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV