Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Uz kinoteātra „K Suns" skatuves atgriezīsies izrāde „Gaidot Godo"

Zane Estere Gruntmane, 20.10.2010. 11:20

Pašā mēneša noslēgumā, 30. oktobrī, plkst. 19:00 uz kinoteātra K-Suns skatuves atgriezīsies viens no 20. gadsimta ietekmīgākajiem dramaturģiskajiem darbiem – absurda drāma „Gaidot Godo" Baņutas Rubesas režijā.
Uz kinoteātra „K Suns" skatuves atgriezīsies izrāde „Gaidot Godo"

Semjuēla Beketa leģendārais stāsts „Gaidot Godo" vēsta par diviem šaubīgas turības cilvēkiem Vladimiru (Didi) un Estragonu (Gogo), kuri sēdēdami zem kāda miglaina sugas koka gaida Godo – personu, kura ir jāsatiek, jo tā ir norunāts. Bezcerība, eksistenciāla cīņa un skumjas mijas ar filozofiskām un komiskām atkāpēm divu sirdī aktieru (Karaliskā teātra karaliskā dueta: Jāņa Skuteļa un Vara Klausītāja) saspēlē ar diviem profesionāliem aktieriem (Mārtiņu Liepu un Juri Strengu).

Latvijas teātra skatuvē „Gaidot Godo" sevi pieteica šī gada 7. jūlijā, pēc pirmizrādes noskatīšanās kritiķi raksta:

„Izrādē pārsteidz, cik atbilstoša šim hrestomātiskajam absurda paraugam ir pazīstamo stand up komiķu Jāņa Skuteļa un Vara Klausītāja duets galvenajās lomās. Arī Daces Džeriņas dekorācija Dalī tradīcijās - uzgleznotais prospekts ar vientuļo koku tuksnesī - ir trāpījums desmitniekā. Abu komiķu - nepārspīlējot, tomēr arī nenotušējot līdzību ar Beketa iecienītajām mēmā kino zvaigznēm Čarliju Čaplinu (Skutelis) un Basteru Kītonu (Klausītājs) - dialogs ir savstarpēja žonglēšana, lai pārsteigtu otru, kur svarīgs ir temps un par personāža psiholoģiskajām peripetijām nešaubīgi svarīgāks ir stils," Henrieta Verhoustinska laikrakstā Diena.

„Rubesa ir sekojusi visiem pieminētajiem lielajiem teātriem un režisējusi "Gaidot Godo" kā kumēdiņu. Kā veiklu izrādi, kurā sevi no izcilākās puses parāda Jānis Skutelis, jo šāda diedelnieka un dīkdieņa lomu noteikti varētu izspēlēt tikai viņš. Viņam piebiedrojas Varis Klausītājs, lai rastos tandēms, kuru Bekets radīja, lai parodētu senus amerikāņu humoristus Lorelu un Hārdiju. Lielākā uzslava un, neskatoties uz to, ka izrādē viņš parādās kā gandrīz mēms tēls, ir Jurim Strengam. Ģeniāla spēja pierādīt, ka parasts nepamatots monologs spēj pielīmēt skatītājus pie krēsliem tā, ka laiks apstājas," Mārtiņš Eņgelis, portālā Easyget .

Lomās: Jānis Skutelis, Varis Klausītājs, Juris Strenga, Mārtiņš Liepa
Režisore: Baņuta Rubess
Izrādes vizuālā tēla māksliniece: Dace Džeriņa

Izrādes: 30. un 31. oktobrī, 2.,4.,8. un 29. novembrī plkst. 19:00
Kur: Kinoteātrī K-Suns (Elizabetes 83/85)
Biļetes var iegādāties Biļešu serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv
Plašāka informācija www.karaliskais.com

Gaidi Godo arī Tu: http://twitter.com/godogaidot

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV