Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jaunie mākslinieki veidos gaismu instalācijas uz Liepājas muzeja ēkas

Astra Dzērve, 11.11.2010. 18:37

12. novembrī Liepājas vizuālās mākslas rudens kopizstādes "Piederība" atklāšanas pasākuma ietvaros jaunie mākslinieki Artis Kuprišs un Andris Vētra izveidos gaismu instalācijas uz Liepājas muzeja ēkas fasādes un izgaismos atsevišķus objektus muzeja galvenās ieejas tuvumā Kūrmājas prospektā 16.

Muzeja ēkas fasādi izgaismos, izmantojot četrus speciāli arhitektūras izgaismošanai paredzētus prožektorus, kas veido mainīgas krāsu pārejas. Savukārt objekti muzeja galvenās ieejas tuvumā tiks izgaismoti ar tonētiem prožektoriem trijās krāsās.

Liepājas muzejs jau priekš sadarbojies ar Andri Vētru, izgaismojot muzeja ēku šogad Muzeju nakts sarīkojuma laikā.

Jau ziņots, ka 12.novembrī plkst. 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16 paredzēts atklāt Liepājas vizuālās mākslas rudens kopizstādi „Piederība". Tās mērķis ir vienkopus parādīt labāko pēdējo gadu veikumu visās mākslas nozarēs, vienlīdz augstu vērtējot gan tradicionālo, gan novatorisko veikumu, kā galvenos atlases kritērijus izvirzot profesionalitāti un oriģinalitāti. Šogad izstādes vienojošā ideja ir „Piederība". Izstādes vizuālo tēlu un iekārtojumu veido māksliniece un scenogrāfe Zigrīda Atāle.

Izstādes darbus šogad vērtēs un balvām spriedīs žūrija, kuras sastāvā darbosies Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Mārtiņš Heimrāts, izstāžu kuratore Guna Millersone un Liepājas muzeja Kultūrvēstures nodaļas vadītāja Uļa Gintnere. Balvu kopējais fonds ir Ls 600 un par tā sadalījumu, kā ik gadu, lems žūrija. Veicināšanas balvu kādam no māksliniekiem pasniegs arī Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas SIA „DG Termināls".

Ar Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu Liepājas muzejs mākslas krājuma papildināšanai iepirks darbu no Liepājas vizuālās mākslas rudens kopizstādes. Liepājas muzejs regulāri praktizē mākslas krājuma papildināšanu dāvinājumu un iepirkumu veidā. Lai pilnveidotu un izveidotu laikmetu apliecinošu mākslas darbu krājumu, pēdējos gadus muzejs tradicionāli veic iepirkumu no Liepājas vizuālās mākslas rudens kopizstādes. 2007.gadā no kopizstādes muzeja krājuma komisija izvēlējās Daces Dēliņas – Lipskas gleznu „Pārcēlājs", 2008.gadā Imanta Ozolu darbu „Medaine, bet pērn muzejs mākslas krājuma papildināšanai iegādājās Velgas Gūtmanes un Māra Uldriķa darbu.

12. novembrī plkst. 15, pirms izstādes atklāšanas, muzejā ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu notiks Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova gleznošanas meistardarbnīca, kurā aicināti piedalīties Liepājas mākslas vidusskolas audzēkņi un Liepājas Universitātes studenti, kā arī ikviens, kam interesē un kurš izmēģina roku glezniecībā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV