Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV1 ēterā būs Birmingemas orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā

Ieviņa Ancena, 23.11.2010. 11:26

Šonedēļ ar diviem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā viesojas viens no izcilākajiem pasaules orķestriem – Birmingemas simfoniskais orķestris ar Andri Nelsonu pie diriģenta pults un pianistu Vestardu Šimkus solista lomā. LTV1 ēterā šis izcilais notikums būs skatāms sestdienas vakarā - 27. novembrī plkst. 21:15.
LTV1 ēterā būs Birmingemas orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā

Birmingemas simfoniskais orķestris (BSO, Apvienotā Karaliste) dažādās aptaujās redzams orķestru pirmajā divdesmitniekā. Orķestris regulāri sniedz koncertus savā dzimtajā pilsētā, kā arī muzicē Eiropas prestižākajās koncertzālēs un festivālos. BSO skanējums atbilst britu orķestru labākajām tradīcijām, to lielā mērā savulaik izkopa pasaulslavenais maestro Saimons Retls, kurš bija orķestra priekšgalā divdesmit gadu, ievezdams to starptautisku panākumu lokā, un kura sniegumu Latvijas klausītājiem bija iespēja novērtēt 2008. gada maijā, kad Retls Latvijas Nacionālajā operā diriģēja paša vadītos "Berlīnes filharmoniķus".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV