Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Berlīnes festivālu atklās ar brāļu Koenu filmu

kinokino.lv, 09.12.2010. 09:15

Brāļu Koenu jaunā lente „Īstenā drošsirdība" atklās Berlīnes kinofestivālu, informē festivāla rīkotāji.
Berlīnes festivālu atklās ar brāļu Koenu filmu

„Īstenā drošsirdība" ir 1969.gada klasiskā vesterna rimeiks. Oriģinālo filmu uzņēma režisors Henrijs Hatavejs, bet titullomu, proti, maršalu Kokbērnu tajā attēloja leģendārais Džons Veins. Jaunajā versijā titullomā redzēsim godalgoto aktieri Džefu Bridžesu, kā arī tādus izcilus aktierus kā Mets Deimons un Džošs Brolins.

Brāļu Koenu daiļrade komentārus neprasa – viņi ir uzņēmuši vairākas par kulta vienībām kļuvušas filmas un saņēmuši ASV Kinoakadēmijas balvas gan par režiju, gan scenārijiem.

Berlīnes kinofestivāla organizatori Koeniem izrāda šo godu, jo „Džoels un Ītens ir Amerikas neatkarīgā kino izcilnieki. Ar savu filmu ironiju un spožajiem filmu tēliem viņiem jau vairākas desmitgades izdevies uzrunāt skatītājus". Jāpiebilst, ka pēdējo reizi Koeni uz šo festivālu kopā devās ar savu filmu „Lielais Lebovskis" 1998.gadā.

61.Berlīnes kinofestivāls notiks Vācijas galvaspilsētā no 10.līdz 20.februārim.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV