Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Notiks Valda Celma lekcija „Egles ornamenta simbolisms"

Anna Dzene, 03.01.2011. 12:41

9. janvārī plkst. 13:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks Valda Celma lekcija „Egles ornamenta simbolisms".
Notiks Valda Celma lekcija „Egles ornamenta simbolisms"

Seši Rīgas muzeji sadarbībā ar LIVE RIGA Latvijas iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem piedāvā īpašu akciju "Atrodi Egli muzejos!". Akcijas ietvaros ir izveidots īpašs maršruts, kuru izejot apmeklētāji ne tikai iepazīsies ar muzeju ekspozīcijām, bet arī katrā muzejā iegūs padziļinātu informāciju par vienu ar egles tēmu saistītu eksponātu.

Katrā no sešiem muzejiem apmeklētājs saņems puzles fragmentu komplektu, savukārt, izejot visu maršrutu un saliekot fragmentus kopā apmeklētājs sev izveidos sešus krūžu paliktņus ar muzejā redzēto eksponātu attēliem.

Akcijas laikā paralēli muzeju maršrutam un puzles veidošanai, svētdienās paredzēta arī Izglītojoša programma pieaugušajiem, kuras laikā piedaloties sarunās, nodarbībās vai ekskursijās, apmeklētāji uzzinās īpašo stāstu par muzeja eksponātu. Piemēram par egles attēlojumu mākslā, par egles augšanu un tās izmantošanu mūzikas instrumentu izgatavošanā, kā arī par Ziemassvētku tradīcijām un egles rotāšanu.

9. janvārī plkst. 13:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks noslēdzošais programmas „Atrodi Egli muzejos!" pasākums uz kuru esam uzaicinājuši latvju rakstu, tēlu un simbolikas pētnieku Valdi Celmu ar lekciju, kuras laikā klausoties un sarunājoties mēģināsim noskaidrot ko tad īsti nozīmē egles, skujiņas un citas šīs ievirzes zīmes un to simbolika. Valdis Celms saka: „Egle ir zaļojoša kā ziemā, tā vasarā. Tādēļ tā ir arī mūžīgās dzīvības simbols. Savukārt skujiņa simbolizē cilvēka mūžu. Un tas ir pavisam likumsakarīgi, jo Pasaule saprotama pēc līdzības ar koku dabā."

Ieeja pasākumā, nopērkot biļeti uz pastāvīgo ekspozīciju (pieaugušajiem LVL 2,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem LVL 0,70).

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu iela 10/20)
DARBA LAIKS:
Katru dienu 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Trešdienās 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pirmdienās slēgts

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV