Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Izdota grāmata "Kristaps Ģelzis"

Izdevniecība "Neputns", 04.01.2011. 17:05 | komentāri (1)

Izdevniecībā "Neputns" nākusi klajā nākusi grāmata par Kristapu Ģelzi - vienu no interesantākajām personībām Latvijas laikmetīgajā mākslā, mākslinieku, kas spēj krasi mainīt izteiksmes veidus, nemainīgi saglabājot radošo intrigu katrā jaunā piedāvājumā.
Izdota grāmata "Kristaps Ģelzis"

Pēc zināma klusuma brīža šobrīd aktīvi atgriezies radošajā apritē, Kristaps Ģlezis, regulāri veidojot un rādot jaunas savu darbu kolekcijas un piedaloties kopizstādēs, pārsteidz ar arvien svaigu un spilgtu redzējumu un spožu profesionalitāti. Kristaps Ģelzis ir arī starp tiem astoņiem pretendentiem, no kuru vidus 18.februārī izstāžu zālē Arsenāls tiks izvēlēts Otrās Purvīša balvas laureāts.

Studijas bibliotēkas nelielais izdevums ļauj neparastāk paskatīties uz šībrīža mākslas zvaigzni Kristapu Ģelzi ar mākslinieka meitas, grāmatiņas autores Annas Iltneres acīm. Subjektīvais, sirsnīgais redzējums vienlaikus ir faktoloģiski piesātināts un interesants arī kā noteikta laikmeta dokumentējums. Līdzās pamattekstam, kā parasti - intervija ar mākslinieku un bagāts attēlu materiāls, kurā par sevi atgādina arī jau piemirstas epizodes Latvijas laikmetīgās mākslas tapšanas sākotnē.

Māksliniece Dita Pence.

Apjoms: 144 lpp., mīkstais sējums.

Izdevuma atbalstītājs: Valsts kultūrkapitāla fonds

Grāmatu var iegādāties labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", grāmatu un dizaina koncepta veikalā "Lukabuka" 11.novembra krastmalā 35, izdevniecībā "Neputns" un interneta veikalā www.neputns.lv

Papildu informācija:
Izdevējs: Neputns, SIA, Tērbatas iela 49/51 - 8, Rīga LV-1011
www.neputns.lv,
T 67222647,
F 67292698
E neputns@neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV