Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Dzejnieks Viks Saules muzejā

Edvards Vērdiņš, 14.01.2011. 09:43

18. janvārī plkst. 18:00 Saules muzeja pagrabiņā Rīgā, Kungu ielā 1 (ieeja no Rātslaukuma) uz savu autorvakaru ielūdz dzejnieks Viks.
Dzejnieks Viks Saules muzejā

"Visdabiskākais ko mums darīt
ir darīt to ko dara zieds
man negribas uz tevi runāt
bet ziedoties"

Neskaitāmu pazīstamu dziesmu tekstu un daudzu mīļu bērnu grāmatu autors Viks (Viktors Kalniņš) dzimis 01.04.1939 un lasītājiem dāvājis vairākus stāstu krājumus un romānus, kā arī dzejas krājumus «Komunikācijas» (1978), «Elektroniskais pagāns» (1986), „Nevis" (2004) , "Bezgalības centrā" (2009) un poēmu "Katoliete" (2009).

Vika dzeja fascinē ar tiešu, precīzu izteiksmi un prasmi bez aplinkiem, bez ievadvārdiem runāt uzreiz par būtisko, par galveno. Tieši tādēļ tā iemanto magnētisku, himnisku, mantrisku skanējumu, kuru izdziedāt dziesmās vēlējušies neskaitāmi komponisti, dziedātāji un vēlāk pie sevis – arī klausītāji.

Dažas dziesmas ar Vika vārdiem ceram dzirdēt arī šajā vakarā, jo pasākumu sadarbībā ar Saules muzeju rīko Austras biedrība, folkmūziķu organizācija. Dzejas vakari muzejā notiek katru otrdienu – 25. janvārī gaidāmi to dzejnieku lasījumi, kam dzimšanas diena janvārī.

Bet katru ceturtdienu plkst. 18:00 uz tikšanos muzejā klausītājus ielūdz dziesminieki. Pēc pasākumiem neliela parunāšanās. Silta tēja garantēta, groziņi vienmēr gaidīti.

Ieeja brīva, ziedojumi brīvprātīgi.

Foto: Inese Sērdiene.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV