Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Janvārī dzimušo dzejnieku lasījumi

Agita Draguna, 21.01.2011. 10:34

25. janvārī plkst. 18:00 Saules muzejā, Rīgā, Kungu ielā 1 (ieeja no Rātslaukuma) tie dzejnieki, kuriem dzimšanas diena janvārī, aicināti nolasīt klausītājiem dažus savus dzejoļus un sniegt nelielu ieskatu savā pēdējo gadu darbībā.
Janvārī dzimušo dzejnieku lasījumi

Apzvanot visus Latvijas Rakstnieku savienības biedru un domubiedru sarakstos atrodamos dzejniekus janvāra bērnus, pasākumā piedalīties piekrita Ingmāra Balode, Valdis Rūja, Diāna Sus, Lelde Vaivode un Dzintra Žuravska. Mīļi aicināti arī Jānis Elsbergs, Ieva Melgalve, Daiga Mežaka, Māris Salējs, Jānis Sirmbārdis, Ruta Štelmahere un Alise Zariņa, kuri vēl svārstījās par savu iespēju ierasties.

Jebkuru janvārī dzimušu dzejnieku aicinām ierasties kā dalībnieku šajā pasākumā. Atkarībā no sanākušo dzejnieku skaita tiks noteikts lasījumu laika limits, bet apsolām, ka jebkurš janvārī dzimis dzejnieks varēs nolasīt vismaz vienu dzejoli. Īpaši gaidīti tie, kuriem ir vismaz viens oficiāli izdots dzejoļu krājums. Īsi pieminēsim tos janvāra dzejniekus, kuru vairs nav mūsu vidū.

Dzejas vakari muzeja pagrabiņā notiek katru otrdienu – 22. februārī gaidāms līdzīgs februārī dzimušo dzejnieku pasākums, bet pārējās otrdienās to dzejnieku autorvakari, kuriem izdevies organizatorus pārsteigt ar spožu topošas grāmatas manuskriptu, 1. februārī tas būs Juris Helds.

Pasākumu sadarbībā ar Saules muzeju, kura kolekcijā atrodamas 382 saules no dažādām pasaules vietām, rīko Austras biedrība, folkmūziķu organizācija. Pacentīsimies kopīgi nosvinēt dzimšanas dienu, priecāsimies arī par līdzatnestiem gardumiem.

Ieeja brīva, ziedojumi brīvprātīgi. Aicināti visi interesenti.

Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV