Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Izdota Andresa Ehina dzejas grāmata "Pakārtais ievārījums"

Apgāda "Mansards", 25.01.2011. 13:03

Apgāds "Mansards" laidis klajā igauņu dzejnieka grāmatu "Pakārtais ievārījums", ko sastādījis un latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Grāmatas māksliniece ir Evelīna Deičmane.
Izdota Andresa Ehina dzejas grāmata "Pakārtais ievārījums"

Andress Ehins dzimis 1940.gadā Tallinā, studējis Tartu Universitātē somugru valodas. Bez dzejoļiem Andress Ehins rakstījis arī ironiskus kultūrvēsturiskus romānus, lugas un filmu scenārijus, rakstus, feļetonus, daudz atdzejojis un tulkojis no krievu, somu, angļu u.c. valodām. Kopā ar sievu, dzejnieci Lī Seppelu (Ly Seppel) tulkojis arī turku dzeju un arābu "Tūkstoš un vienas nakts" pasakas. Viņa paša dzejoļi atdzejoti vairāk nekā 30 valodās. Atsevišķi krājumi iznākuši gruzīnu, angļu un īru valodā, haiku izlase - igauņu, angļu un japāņu valodā. Viņš ir arī Vispasaules Haiku asociācijas godabiedrs.

Andresa Ehina dzejā rodami mitoloģiski motīvi, austrumu tautu literatūras klātbūtne, neatņemama sastāvdaļa ir spilgti paradoksi un negaidīti salīdzinājumi, komiskas situācijas izjūta. To apliecina divu dzejoļu krājumu nosaukumi: "apziņa ir čūskas āda" (teadvus on ussinahk, 1996) un "Zemapziņa pastāvīgi ir piedzērusies" (Alateadvus on alatasa purjus, 2000).

Grāmatas "Pakārtais ievārījums" atvēršana notiks ceturtdien, 3.februārī plkst.18.00 "Satori" grāmatnīcā Lāčplēša ielā 31.

Grāmata atdzejota un izdota ar Igaunijas Kultūrkapitāla un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV