Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Leļļu Mākslas muzejā atklās izstādi „ Bērnības iela"

Aiga Leitholde, 07.02.2011. 11:36

No 11. februāra līdz 13. martam Vecrīgā, Leļļu Mākslas muzejā (Teātra ielā 3) būs apskatāma modes mākslinieces Taņas Pavlovas retrospektīvā izstāde „Bērnības iela".
Leļļu Mākslas muzejā atklās izstādi „ Bērnības iela"

Taņa Pavlova ir pazīstama modes māksliniece, kura vairāk kā 10 gadus strādā Latvijas tirgū, piedāvājot interesantas tērpu kolekcijas no netradicionāliem materiāliem. Taņa bija pirmā, kura savās kolekcijās izmantoja filcēšanas tehniku, iedvesmu gūstot vairakkārt piedaloties Parīzes pret-a-porter salonos un konkursos. Māksliniece radoši eksperimentē, savienojot filcu ar zīdu un citiem materiāliem, radot brīnišķīgas tērpu kolekcijas.

Taņas Pavlovas izsmalcinātais stils un labā gaume uzrunā daudzus -ne velti viņa 2002.gadā kļuva par 1. starptautiskā pret-a-porter konkursa uzvarētāju, un 2003. gadā ir konkursa "Pastaigas stils" laureāte. Šobrīd ir tapusi jaunā pavasara / vasaras kolekcija "Fantāzija"-tā izstrādāta ekskluzīvā tūbas tehnikā. Tās ir jaunas iespējas mākslinieces radošajā darbībā, no kuras noteikti vēl sagaidīsim interesantus pārsteigumus!

Retrospektīvā izstāde Leļļu Mākslas muzejā būs sajūtu restaurācija, atgriežoties mājā, kurā Taņa pavadīja daļu no savas bērnības! Izstādes ietvaros aicinām apmeklēt filcēšanas kursus, kuros māksliniece dalīsies sava amata noslēpumos:
14.02.11 no 17:00 -20:00 –filca cepurītes izgatavošana.
15.02.11 no 17:00 – 20:00 – filca un cita materiāla apvienojums šalles izgatavošanā.

Darbi tiks gatavoti īpašā filcēšanas tehnikā( nuno felting technique). Visi materiāli darbam uz vietas. Radītās lietas paliek kursanta īpašumā.

Viena kursa cena – Ls 90.

Uz kursiem lūdzam pieteikties pa e-pastu: muzejs@dollart.lv norādot vārdu ,uzvārdu , datumu un izvēlēto tēmu. Avansa maksājums 50% apmērā jāieskaita bankas kontā vai jāiemaksā Leļļu Māksla muzeja kasē norādot iepriekšminēto informāciju.

Papildus informācija:
Telefons: 29257285
Adrese: Teātra iela 3

www.dollart.lv
www.twitter.com/lellumuzejs
www.draugiem.lv/lellumuzejs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV