Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Aprīlī notiks jau 16. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Edgars Trops, 16.02.2011. 11:21

Aprīļa vidū no 11. līdz 19. aprīlim notiks jau par tradīciju kļuvušie gadskārtējie baleta svētki – Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas šogad mūs priecēs jau sešpadsmito reizi un piedāvās daudzveidīgu un bagātīgu baleta un deju uzvedumu koncertprogrammu dažādu stilu piekritējiem, pulcinot zvaigznes no visas pasaules un ļaujot dejas cienītājiem baudīt pasaules līmeņa uzvedumus no klasikas līdz avangardam. Festivālu papildinās arī deju tematikai veltītas izstādes.
Aprīlī notiks jau 16. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

"Esmu gandarīta, ka jau sešpadsmito gadu pēc kārtas kā ikkatru pavasari norisināsies Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas ļaus uz mirkli apstāties un novērtēt deju talantus un leģendas, kā arī ļauties emocijām mums apkārt – kaislībām, temperamentam, karstasinīgumam, grācijai, ko plastiski un izsmalcināti spēj attēlot kustību māksla," teic festivāla direktore Lita Beiris.

Par neiztrūkstošu tradīciju ir kļuvis festivāla atklāšanas koncerts Rīgas Dzelzceļa stacijā. Tas notiks 11.aprīlī un būs skatāms ikvienam interesentam un ļaus ikdienišķā, bet vienlaikus neparastā vidē baudīt dejas un mūzikas valdzinājumu.

ASV deju kompānijas „Gallim Dance" uzstāšanās 11.aprīlī Dailes teātrī ievadīs šī gada festivālu. 2006. gadā dibinātais godalgotais dejotāju ansamblis tehniski virtuozi un radoši rotaļājas iztēles ietvaros, meklējot prāta un ķermeņa sakares punktus un pretstatus, kas atbalsojas mūsu dvēselēs, atklājot cilvēka nebeidzamo spēju ļauties iedvesmai. 13.aprīlī „Gallim Dance" ar savu deju svītu „Es varu sevi redzēt Tavās acīs" viesosies arī Valmieras Kultūras centrā.

12.aprīlī Nacionālās operas Jaunajā zālē būs skatāmi dejas viencēlieni „Otello" un „Who Cares" Igaunijas Nacionālās Operas un baleta teātra „Estonia" baleta trupas sniegumā.

Jau otro reizi festivālā 13.aprīlī Kongresu namā notiks Rīgas deju maratons, kas ir unikāls daudzu deju studiju, tautas deju ansambļu, deju grupu, baleta studiju priekšnesumu apvienojums – laikā, telpā un stilā atšķirīgi deju uzvedumi, kas skatītājam ļaus piedzīvot dažādu sajūtu gammu.

Viens no spilgtākajiem notikumiem būs Spānijas deju grupas „Nuevo Ballet Espanol" uzstāšanās, kas 2009. gada baleta festivālā guva nedalītu skatītāju sajūsmu un simpātijas. Tādēļ šī grupa, kas ir viena no labākajām spāņu un flamenko dejas kompānijām Spānijā, šogad atkārtoti uzstāsies Latvijā un 17.aprīlī Rīgas Kongresu namā, kā arī 18.aprīlī Preiļu novada Kultūtras centrā sniegs iespēju skatītājiem novērtēt jaunu, dinamisku flamenko šovu „Cambio De Tercio", kurā mūsdienu deja ir cieši savīta ar spāņu flamenko tradīcijām.

19.aprīlī festivāla prestižākajā un gaidītākajā notikumā – Gala koncertā – Latvijas Nacionālajā operā klasisko un laikmetīgo deju izdejos baleta zvaigznes no Ukrainas, Polijas, Korejas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Turcijas un citām valstīm.

Šogad festivālu bagātinās vairākas dejas tematikai veltītas izstādes. Tā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā no 14.aprīļa būs iespēja apmeklēt mākslinieka Ērika Dzeņa (Kanāda) zīmējumu izstādi, bet no 18.aprīļa galerijā Pegazs – Elizabetes Melbārzdes gleznu izstādi „Kustību ģeometrija".

Jau šobrīd „Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās un internetā var iegādāties biļetes uz deju grupas Nuevo „Ballet Espanol" izrādi „Cambio De Tercio", bet drīzumā "Biļešu paradīzes, "Biļešu servisa" un LNO kasēs, kā arī pasākumu norises vietās - arī uz citiem festivāla pasākumiem. Papildu informācija sekos.

Vairāk par festivālu:

www.ballet-festival.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV