Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Aicina uz "Deju un kustību terapijas laboratoriju"

Simona Orinska, 15.03.2011. 12:28

No arlīļa līdz jūnijam "I-Dejas mājā" norisināsies "Deju un kustību terapijas laboratorija".
Aicina uz "Deju un kustību terapijas laboratoriju"

Aicināti tie, kurus interesē:
- iepazīties un pieredzēt, kas ir deju un kustību terapija;
- ķermeņa sajūtu un izjūtu apzināta izpēte;
- radoša sevis izzināšana un saskarsme ar citiem;
- dažādu ķermeņa tehniku praktiska izpēte.

Pavasaris ir laiks, kad "nopurinam" iepriekšējo, garo ziemas pieredzi, lai atbrīvotu vietu jaunai pieredzei– jaunām izjūtām, jaunai attieksmei pret sevi, jaunām attiecībām. Pirms spert jaunu soli, mēs apzināmies, kur esam šobrīd un ko gribam sasniegt nākotnē.

"Deju un kustību terapijas laboratorijā" pētīsim to, kā ar dažādu ķermeņa tehniku palīdzību iespējams apzināties saikni starp emocijām, prātu un ķermeņa sajūtām. Apzināsimies savus kustību un rīcības modeļus. Pievērsīsim uzmanību tagadnes izjūtai un attīstīsim spontanitāti. Meklēsim savus resursus un spējas. Šī pieredze var kļūt par tiltu uz personiskām atklāsmēm un jaunām idejām.

Kurss balstās Simonas Orinskas praktiskajā un teorētiskajā pieredzē, deju un kustību terapijas ietvaros izmantojot buto dejas principus. Kursa ietvaros tiks izmantotas arī kontaktimprovizācijas, improvizācijas dejas, autentiskās kustības, kustību teātra, relaksācijas un citas pieejas.

Deju un kustību terapija ir mākslas terapijas veids, kas izmanto kustību, lai uzlabotu Jūsu fizisko, emocionālo, kognitīvo (uztvere, atmiņa, domāšana) un sociālo veselību. Atšķirībā no dejošanas un fizioterapijas, nozīme ir fiziskā un emocionālā aspekta sintēzei. Buto ir Japānā radusies laikmetīgās dejas forma, kas tiek saukta par "ķermeņa arheoloģiju". Iepriekšēja pieredze dejošanā nav nepieciešama!

Kursa ietvaros notiks 8 nodarbības svētdienās plkst. 12:00 – 14:00. Vieta – "I-Dejas māja" (www.i-deja.lv, Rūpniecības ielā 32b). Norises laiki: 3.aprīlis, 17.aprīlis, 24.aprīlis, 1.maijs, 8.maijs, 15.maijs, 29.maijs, 5.jūnijs. Pieteikšanās: Lūgums atsūtīt motivācijas vēstuli un kontaktinformāciju līdz 28. martam: SimonaOrinska@inbox.lv, mob.t. 29394500.

Kurss ir atvērts, tas nozīmē, ka var pievienoties arī uz vienu vai daļu nodarbībām. Ja maksāsiet par visu kursu, tad dalības maksa ir LVL 40,-. Ja maksāsiet par 4 secīgām nodarbībām, tad dalības maksa ir LVL 25,-. Maksa par vienu atsevišķu nodarbību: LVL 10,-.

Kursu vada Simona Orinska – mākslas un veselības aprūpes maģistre, diplomēta deju un kustību terapeite, buto māksliniece.

Vairāk info: www.simonaorinska.info; www.i-deja.lv www.arttherapy.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV