Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Klajā nāk Gundegas Repšes grāmata "Vilka albums"

Dzintra Vilks, 13.04.2011. 09:41

Klajā nākusi grāmata "Vilka albums" – tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu reprodukcijas un rakstnieces Gundegas Repšes esejiskas meditācijas par mākslinieci un viņas darbiem. Grāmata ir 119.lpp biezs autorizdevums latviešu un angļu valodās.
Klajā nāk Gundegas Repšes grāmata "Vilka albums"

Gramatā atspoguļoti vairāk nekā 50 Dzintras Vilks darbi un darbu skices, kuriem veltītas rakstnieces Gundegas Repšes esejas.

Sākot ar šī gada 18.aprīli grāmata būs nopērkama grāmatnīcās "Jānis Roze", "Valters un Rapa" un "Jumava", kā arī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, galerijā Daugava un Cēsu izstāžu namā. Grāmatas izdevēja ir Dzintra Vilks, grāmata iespiesta tipogrāfijā "Imanta".

Svinīgā grāmatas atklāšanas notiks šodien, 13.aprīlī, Latvijas Mākslinieku savienībā, 11.novembra krastmalā 35, plkst. 16:00.

Dzintra Vilks ir latviešu tekstilmāksliniece, Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Dzintras Vilks darbi lielākoties ir radīti no neparasta materiāla - sizāla, ko iegūst no dienvidzemju auga Agave. Māksliniece 2010.gada maijā ar šķiedras mākslas objektu "Pasaules vēju samits" (2007) ieguva bronzas medaļu 13. Lodzas Starptautiskajā tekstilmākslas triennālē, kas ir viens no Eiropas prestižākajiem tekstilmākslas pasākumiem.

Gundega Repše ir rakstniece un mākslas zinātniece. Studējusi mākslas vēsturi un teoriju Latvijas Valsts mākslas akadēmijā (līdz 1985). Bijusi referente Mākslinieku savienībā (1985-1992), līdzstrādniece žurnālā "Liesma", laikrakstā "Labrīt", "Izglītība un Kultūra", žurnālā "Karogs". Deviņdesmitajos gados kļuvusi par vienu no spilgtākajām personībām latviešu mūsdienu prozā. Raksta romānus, īsos stāstus, esejas, literatūras un mākslas kritikas, publicistiskus rakstus. Saņēmusi Raiņa un Aspazijas fonda balvu (1993) un Literatūras gada balvu (2000), laikraksta "Diena" galveno balvu gada stāstu konkursā "Stāstu tramvajs" (2007).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV