Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

"Muzeju nakts 2011" Ogres Vēstures un mākslas muzejā

Santa Šustere, 06.05.2011. 10:41

Ogres Vēstures un mākslas muzejs, 14.maijā, muzejnaktī, aicina iepazīt savus kaimiņus tepat Ogrē.

Tā kā par šī gada "Muzeju nakts" vienoto tēmu izraudzīti "kaimiņi", tad arī Ogres Vēstures un mākslas muzejs nolēmis naksnīgā pastaigā, zinoša gida pavadībā, iepazīt tuvāk savus Brīvības ielas kaimiņus, restorānu "Pie zelta liepas", veco aptieku, pastu un smalko Kūrmāju.

Vakara sākumā, vēl apdzīvojot pašu mājas, pie muzeja no plkst.20.00 rosīsies Ogrē dzimusī pazīstamā modes māksliniece un gleznotāja Elita Patmalniece. No plkst.20.00-21.30, mākslinieces vadībā, piedaloties muzeja apmeklētājiem, taps lielformāta glezna. Bet no 21.30-22.00 darbosies "Elitas turbānu salons", kurā modes māksliniece apmeklētājiem palīdzēs līdzpaņemtos lakatus un šalles pārvērst atraktīvās galvassegās - turbānos.

Vakara turpinājumā dosimies ārpus muzeja mājām - ciemos pie kaimiņiem. Paviesosimies pie kādreiz iecienītās kafeinīcas "Pie zelta liepas", kur nodegustēsim tās īpašo piedāvājumu - soļanku. Sastapsim arī pašu restorāna šefpavāri Ināru. Tālāk, iegriezīsimies Ogres vecajā aptiekā, kur savārgušajiem noteikti atradīsies kaut kas veselības uzlabošanai. Dodoties tālāk pa Brīvības ielu, ielūkosimies Ogres kūrorta atpūtnieku ballē Kūrmājā, kur, kā jau kārtīgā ballē, neiztikt bez mūzikas un dejām. Savu atrašanās vietu nav mainījis arī senais kaimiņš - Ogres pasts. Tāpat kā pirms vairākiem gadu desmitiem pasts apmeklētājiem joprojām piedāvā iespēju nosūtīt gan romantisku mīlestības vēstuli, gan apsveikumu svētkos saviem mīļajiem.

Laikā no 20.00 - 24.00, apmeklētājiem būs atvērtas Ogres Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijas "Ogre - peldu un gaisa kūrorts", "Leģendārā Ogre" un Elitas Patmalnieces personālizstāde "Zelta izlase" (atvērta pēdējo dienu).

Muzeju nakts pasākumu apmeklējums - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV