Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Muzeju nakts 2011 Farmācijas muzejā

Farmācijas muzeja kolektīvs, 06.05.2011. 12:41

14. maijā plkst. 19.00 – 1.00 Farmācijas muzejs aicina uz sarīkojumu "Kaimiņ, vai tā tava daļa, kā dzīvo kaimiņiene Vaļa.".

"Aicinām mūsu starptautiskajā komunālajā dzīvoklī izbaudīt kaimiņu sadzīves kolorītu. I dziedāsim, i sīvo smeķēsim, neizpaliks arī bitenieka un sulu speciālistes padomi, latviešu, krieviešu, čungačiešu uc. tautību šķautnes ikdienas dzīves virpulī. Aktualizējot veselīgu dzīvesveidu, pretmetā parādīsim reālās ainiņas humoristiskā un pikantā skatījumā," sarīkojuma ieceri komentē Farmācijas muzeja kolektīvs.

Izzinot Farmācijas muzeja ēkas vēsturi, tika noskaidrots, ka padomju laikos tā tiešām bijusi dzīvojamā māja, kurā komunālajos dzīvokļos mitinājušies iedzīvotāji. Parodējot sadzīviskas ainiņas, ikviens aicināts ciemos komunālo kaislību virpulī iepazīt visu zinošo sētnieku Voldiņu Tiklo, pie kura būs iespējams vērsties visos jautājumos, uzzinot, kas kurā dzīvoklī notiek – viņš zina visu. Leknā mājas pārvaldiece Mirga Tiklā būs gatava noandelēt suvenīrus un izgaismot ceļu uz Mendeļējava patrepi, kurā sagaida dažādi pārbaudījumi.

Īpaši priecīga savās gudrībās dalīties būs kaimiņiene Laima Lapiņa, kura allaž pārņemta ar dažādu sīrupu gatavošanu un uzlējumu baudīšanu – no viņas istabas vienmēr smaržo pēc kāda svaiga brūvējama. Tikpat veselīgu dzīvesveidu piekopj bitenieks Didzis Dravnieks, kura miteklī īpaši liela rosība jūtama, kad aizsmok kaimiņu balsis un rodas vēlme kādu bišu produktu nodegustēt.

Neiztrūkstoši šai komunālajā miteklī iemājojuši čigāni, kuru mierīgā līdzāspastāvēšana caurvijas ar „zālītes" tirgošanu. Čigāniete Zita ar savu čigānbaronu Romānu andelēs savu preci un plēsīs jokus.

Mājas sirds ir lādzīgais kaimiņš Pēteris, kurš kā īsts katolis allaž gatavs diskusijai un vakara tējai ar noskumušu dvēseli.

Pajumtē savu ligzdiņu novijusi māksliniece Anna Ota, kura reizēm izīrē savu mitekli citu dažādām vajadzībām, tāpēc no 19.00 – 22.00 viņas buduārā varēs sastapt Armandu no „Johnson & Johnson", kurš mērīs tvana gāzi atnācēju izelpā, tādejādi skaidrojot smēķēšanas kaitīgumu. Bet no 22.00 pati mitekļa saimniece iesaistīs visus klātesošos radošā darbnīcā, modinot mākslinieka garu ikvienā atnācējā.

Lustīgs jandāliņš sagaidāms arī leišu dzīvojamā platībā. Pārņemti ar pirts dziednieciskā spēka gudrībām, viņi per kaimiņus un aicina uz miesa un gara šķīstīšanu arī citus.

Skandalozā kaimiņiene Ļuba, pie kuras varēs uzsist klačiņu, kā allaž, būs manāma pie putras grāpja. Šoreiz gan gaiss smaržos īpaši apetelīgi, jo ēdienkartē paredzēti slavenie pelmeņi. Labi sarunājot, varēs tikt arī pie to baudīšanas.

Neizpaliks jau arī miera traucētāji un skaļas mūzikas cienītāji, tāpat arī sētā iemaldījušies kaimiņmājas virinātāji, un tas arī vēl nav viss.....

Tiekamies 14. maijā plkst. 19.00 – 1.00 Farmācijas muzejā (Vecrīgā, Vāgnera ielā 13).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV