Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznākusi grāmata "Latviešu/krievu dzeja. Latviešu dzejnieku krievu valodā rakstīti dzejoļi"

Izdevniecība "Neputns", 06.05.2011. 15:42 | komentāri (1)

Aleksandrs Zapoļs ir veicis aizraujošu pētījumu, apkopojot latviešu dzejnieku darbus, kas sarakstīti krievu valodā. Izrādās, ka daudzi latviešu dzejnieki dažādos laikos ir radījuši dzejoļus krievu valodā - ne tikai Aleksandrs Čaks, Jānis Rokpelnis vai Inga Gaile.

Izveidotajā antoloģijā apkopoti 43 autoru darbi. Un interesanti, ka tā sākas ar latviešu kultūrai tik nozīmīgā Ernsta Glika dzeju.

Kā apgalvo Stenfordas Universitātes Slāvu valodas un literatūras katedras krievu literatūras profesors Lazars Fleišmans, "cik man zināms, šim krājumam nav analogu. Aleksandra Zapoļa novatoriskais pētījums būtiski paplašina un padziļina priekšstatu par latviešu literatūru, tās vietu Eiropas kultūrā un attiecībām ar krievu dzeju. Tajā pašā laikā tas parāda tādas krievu dzejrades izpausmes, kuras krievu lasītājam agrāk paslīdēja garām. (..) Šis darbs noteikti piesaistīs plaša zinātnieku sabiedrības loka uzmanību un būs nozīmīgs turpmākiem filoloģiskiem un vēsturiskiem pētījumiem."

Apjomīgais un literatūras mazpētītās problēmas iztirzājošais Aleksandra Zapoļa ievadteksts, tāpat kā paskaidrojumi un autoru biogrāfijas, grāmatā ir kā latviešu, tā krievu valodā.

Mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

448 lpp., cietais sējums

Izdevuma atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze".

Grāmatu var iegādāties labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", grāmatu un dizaina koncepta veikalā "Lukabuka", "Neputna galerijā" Tērbatas ielā 49/51 un interneta veikalā www.neputns.lv

Papildu informācija:

Izdevējs: Neputns,
SIA, Tērbatas iela 49/51 - 8, Rīga LV-1011
www.neputns.lv,
T 67222647,
F 67292698,
E neputns@neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV