Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Muzeju nakts 2011 Tukumā

Kristīne Ozola, 10.05.2011. 12:47

Sestdien, 14. maijā ar devīzi "Kaimiņu būšana" Tukuma muzejs savus apmeklētājus aicina apmeklēt Muzeju nakts pasākumus, lai atkal izbaudītu Muzeju nakts brīnumaino atmosfēru, piedaloties aktivitātēs, loterijā un laimējot balvas.
Muzeju nakts 2011 Tukumā

Tukuma muzejs aicina vienā naktī bez maksas apmeklēt visas septiņas muzeja struktūrvienības: Durbes pili, Mākslas muzeju, Džūkstes Pasaku muzeju, Mākslas galeriju "Durvis", Audēju darbnīcu, Pilsētas vēstures muzeju "Pils tornis" un Pastariņa muzeju. Piedalās arī muzeja draugi: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (zemgales reģiona brigādes Tukuma daļa), Ginta Haņecka kalēju darbnīca, apgāds "Zvaigzne ABC" Tukuma grāmatnīca, Tukuma Sv.Trīsvienības ev. lut. baznīca, Tukuma pilsētas kultūras nams un Kvazi Pizza.

Šogad Muzeju naktī apmeklētāji varēs izspēlēt atjautīgu galda spēli par Durbes pili, piedalīties zīmēšanas darbnīcā kopā ar mākslinieci Daci Runči - Štelmaheri, uzzīmēt vai izgriezt savu kaimiņu profilus un novērtēt Ginta Zilbaloža kustīgo objektu - gaismas vaboles - demonstrējumus. Noskatīties Anša Epnera režisēto filmu "Lielvārdes josta" un dokumentālās filmas fragmentus "Tukums 20. gs. 60. gados"., tikties ar mūsu žurnālistiem "Kur ziņām, baumām, patiesībai kājas - palīdzēs noskaidrot "Neatkarīgās Tukuma Ziņas"" un izmēģināt spēkus stāstnieku saietā "Mainām pasaku pret pankūku zem zilās debesu bļodas" vai klausīties un stāstīt stāstus par kaimiņu krustēviem un krustmātēm. Izpētīt ugunsdzēsēju mašīnas un ieģērbties ugunsdzēsēju tērpā, apskatīt Tukumu no augšas un piedalīties dažādās ekskursijās. Uzzināt Nāburgu zāļu sievas padomus par pirtī iešanu, piedalīties grīdas celiņa vai grāmatzīmes aušanā, ieskatīties kalēju darbā un arī pašam darboties amatnieku darbnīcās. Apskatīt muzeja izstādes un ekspozīcijas, kā arī biedrības "Tukuma Tēlotājmākslas Studija" un invalīdu dienas centra "Saime" radošos darbus. Relaksēties klausoties Tukums un arī kaimiņu novadu pašdarbības koncertus, dejot polonēzi, izbaudīt krievu romanču vakaru un izdejoties ballē ar grupu "Jem" vai vienkārši kopā ar folkloras kopu "Milzkalnieki" pabūtu pie Muzeju nakts ugunskura.

Liels notikums Muzeju naktī būs arī divu izstāžu atklāšanas: Daces Runčas - Štelmaheres un Ginta Zilbaloža kopīgā izstāde un "Patiesība par Lielvārdes jostu". Tāpat Muzeju nakts garumā gardi paēst varēsiet Kvazi Pizza picērijā un savukārt grāmatas par akcijas cenām iegādāties apgādā "Zvaigzne ABC" Tukuma grāmatnīcā. Lai Muzeju nakts jautrība visiem paliktu jaukā atmiņā, atsevišķās apskates vietās ikviens varēs sevi iemūžināt uz gleznota fona trīs dažādu gadsimtu noskaņās.

Entuziasti Muzeju naktī aicināti piedalīties akcijā "Apceļo Tukuma muzeju un muzeja draugus" (akcijas lapas varēs saņemt ikvienā no objektiem). Apmeklējot vismaz septiņus objektus no desmit un izpildot uzdevumu, varēs laimēt vērtīgas balvas no Tukuma muzeja, apgāda "Zvaigzne ABC" grāmatas un Tukuma S. trīsvienības ev. lut. baznīcas draudzes dāmām. Akcijas loterija, kur tiks noskaidroti laimīgie balvu ieguvēji, tiks noskaidroti Muzeju nakts noslēgumā katrā muzejā tieši pusnaktī!

Tiem, kuriem nav pieejams pašiem savs transports, muzejus varēs apceļoti ekskursijā ar Muzeju nakts autobusu kopā ar Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāju Ingrīdu Smuškovu. Biļetes var iegādāties Mākslas galerijā "Durvis" (Brīvības laukums 21, Tukums, tālr. 63124312) un Tukuma tūrisma informācijas centrā (Talsu ielā 5, tālr. 63124451). Biļešu cena Ls 4.00, taču ieeja visos muzejos - bezmaksas. Biļešu skaits ierobežots!

Ekskursijas maršruts un plašāka informācija par Muzeju nakts pasākumiem pieejama Tukuma muzeja mājas lapā www.tukumamuzejs.lv. Uz tikšanos Muzeju naktī!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV