Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Muzeju nakts 2011 koncertzāles "Ave Sol" pagalmā

Ilona Brūvere, 11.05.2011. 10:32 | komentāri (1)

Muzeju nakts - laiks sapņiem, nakts fantāzijai un īpašai muzejiskai izziņai, kaislīgāk un vērīgāk ieskatoties Latvijas mākslas, kultūras un vēstures lappusēs.
Muzeju nakts 2011 koncertzāles "Ave Sol" pagalmā

Levitācija ir cilvēka māka lidināties virs zemes, kas izsenis satraukusi filosofu un zinātnieku prātus, kuri nodarbojas ar šī fenomena pētīšanu, saistot to ar meditāciju, mūziku un intensīvu elektromagnētiskā lauka pievilkšanas spēku, kas spēj izsekot notikumus un parādības no cita skatu punkta.

Levitācija C sestdien, 14. maijā, koncertorganizācijas "Ave Sol" pagalmā, Citadeles ielā, ļaus piedalīties senos notikumos, kas koncertorganizācijas arhīva izziņas materiālos datēti ar pagājušā gadsimta 70. gadiem, kad jaundibinātais Rīgas kamerkoris "Ave Sol" devās pirmajās koncertturnejās uz Latvijas laukiem. Levitācijas aktam ierosmi šodien sniedz "Ave Sol" kaimiņi Citadeles ielā - Latvijas Zemkopības ministrija, ļaujot iejusties tēlainā un kolorītā lauku atmosfērā.

Muzeju naktī Citadeles ielas pagalms piedāvā 1960.-70. gadu estrādes dziesmu izlasi Citadeles zaļumballē kopā ar ciema padomes priekšsēdētāju Pēteri Janoviču Ziediņu (aktieris Andris Bulis), izzinot būtiskus tā laika sadzīves un tehnikas sasniegumus un iepazīstinot ar tolaik populārākajiem solistiem, estrādes dziesmām un zaļumballes dančiem. Ciema padomes "Amora iecirknis" darbosies jau no 20.15

Tā laika lauku vidi raksturos kinohronikas kadri, senos notikumus atdzīvina Puķu dārzs un Bišu drava, Trušu kūts, Siena pļava, Pasts un Bufete. Pie baznīcas ciema fotogrāfs viesus sagaidīs pie ražas kalniem, lai Levitācijas viesus fiksētu piemiņas bildēs pie maestro Kokaru VAZ markas automašīnas stūres, bet ciema pasts aicinās rakstīt vēstules brāļiem Kokariem 90. dzimšanas dienā.

C ciema ikdienā ik uz soļa jūtama pagājušā gadsimta sešdesmito, septiņdesmito gadu lauku noskaņa, par kuru Muzeju naktī atgādinās vēsturiskas lauku dzīves ainas "Ave Sol" koncertizbraukumu fotogrāfijas. Bet ciema centrālo aleju krāšņos Sēklu izstāde.

Nākotni būs iespējams izzināt pie C ciema Zilā kalna Martas, bet ciema centrā viesus sagaidīs Levitācijas lepnums - govs Gauja, ko veidojusi mākslinieka roka.

C ciems nāk pie jums ar romantisku skatījumu uz lauku dzīvi, lai sniegtu iespēju apmeklētājiem iejusties pusgadsimtu vecos notikumos ar dzīvi apliecinošu humora devu. Muzeju nakts sniegs iespēju pārcelties laikā un telpā baudītājus un tos, kas muzeja vērtībās meklē ne vien izziņas materiālu, bet gan dzīvi apliecinošas nepārtrauktības likumsakarības.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV